Stereolab "Kyberneticka Babicka"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no Londonas 90. gadu izcilākajām un ietekmīgākajām grupām Stereolab jau gandrīz 15 gadus rada jaunas un paliekošas muzikālās vērtības.

Stereolab "Kyberneticka Babicka" (Too Pure/Beggars Banquet) 8/12

Stereolab kosmiskais 60. gadu lounge, krautroka un analogo sintezatoru skanējums ir ietekmējis neskaitāmas mūsdienu grupas (Pram, Movietone, Electrelane u.c.). Pēc vairākām grupas sastāva maiņām un traģēdijām - ilggadējā dalībniece Mērija Hansena (Mary Hansen) 2002. gadā gāja bojā ceļu satiksmes negadījumā (viņas riteni notrieca kāds kravas auto) - Stereolab šodien vada pāris Tims Džeins (Tim Gane) un Letīcija Sedjē (Laetitia Sadier).

"Kyberneticka Babicka" ir trīs mazo platīšu apkopojums vienā EP. "Kyberneticka Babicka Part 1" ir monotons divu akordu skaņdarbs, kurā sākotnēji nav pat atrodama melodija un vārdi... taču akordi nedaudz pamainās un rada savdabīgu skaņdarba dramaturģiju, parādās arī tradicionālais Letīcijas "pa-pa, pa-pa". Muzikāli kaut kas starp Braiena Vilsona 70. gadu eksperimentiem un bijušā grupas biedra Šona Oheigena (High Llamas) daiļrades. "Part 2" būtība turpina pirmās daļas uzņemto kursu, tā arī būtiski nemainoties.

Nākamie divi skaņdarbi - "Plastic Mile" un "I Was a Sunny Rainphase" jau ir visai tradicionāli Stereolab popskaņdarbi ar pūtēju grupu fonā un sintezatora arpēdžijām ("Plastic Mile"), pulsējošu basa gājienu un pat nedaudz roķīgu bungu ritmu ("I Was a Sunny Rainphase"); pēc pusotras minūtes ritms mainās un skaņdarbs iegūst daudz elektroniskāku nokrāsu ... kaut kas no japāņu multiinstrumentālista Cornelius "Fantasma" daiļrades posma.

Pēdējie divi skaņdarbi ir "Interlock", kas iesākas gluži kā kāds 70. gadu fanka vai soula skaņdarbs, un ģitarizētais "Visionary Roadmaps". Stereolab fani nebūs vīlušies ... arī es ar nepacietību gaidīšu solīto jauno albumu 2006. gadā.

Atgādināšu, ka pēdējais grupas ieraksts tika izdots 2004. gadā.

Izdošanas datums 12.09.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu