Lambchop «Damaged»

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nešvilas dimants Lambchop ar ekstravaganto Kurtu Vāgneru (Kurt Wagner) priekšgalā laiž klajā astoto studijas plati «Damaged», kas seko pirms dažiem mēnešiem izdotajam retumu albumam «The Decline Of Country And Western Civilization».

Lambchop "Damaged"

(City Slang)

11/12

Šajā nedaudz lietainajā un drēgnajā 21. augusta dienā, braucot uz darbu un jau n-to reizi automašīnā klausoties jauno "Lambchop" disku, pie sevis nodomāju, ka otrreiz iekāpt vienā un tajā pašā emociju upē tomēr nav nekādi iespējams, lai kā arī to vēlētos.

Mana pirmā iepazīšanās ar šo Nešvilas muzikālo apvienību notika 2000. gadā, kad klajā tika laists grupas ieraksts "Nixon". Iespējams, tā ir mūzikas klausītāja lielākā nelaime, ka pirmais izdzirdētais kāda jauna mākslinieka ieraksts (kaut ne pirmais hronoloģiski) kļūst par atskaites punktu visai pārējai mākslinieka daiļradei. Protams, loģiski būtu ierakstu salīdzināšanu sākt līdz ar pirmo plati, taču jāatzīst, ka 1994. gadā, kad "Lambchop" izdeva debijas plati "I Hope You"re Sitting Down", informācijas telpa vēl bija visnotaļ ierobežota un daudzi lieliski ieraksti līdz Latvijas klausītājam nenonāca uzreiz vai arī nonāca ar zināmu nokavēšanos.

Lambchop «Damaged»
Lambchop «Damaged» Foto: Publicitātes foto

Kā gan es vēlētos šādos brīžos aizmirst visu savu mūzikas klausītāja vēsturi un nejauši kādā mūzikas veikalā no jauna izdzirdēt šo jaunāko man nezināmās grupas "Lambchop" plati "Damaged"...

Mūzikas prese jau atzīmējusi, ka "Damaged" veiksmīgi turpina grupai raksturīgo alternatīvā kantrī un soula muzikālo formulu, kaut no kantrī pēdējos ierakstos nekas daudz vairs nav palicis pāri.

"Jauno albumu ierakstījām pāris nedēļās Nešvilā. Studijā mums nebija nepieciešams pārāk daudz laika. Dziesmu elektroniskais pavadījums prasīja visvairāk uzmanības, taču mēs jau bijām laikus sagatavojušies," stāsta grupas līderis Kurts Vāgners. "Daudzas dziesmas esam spēlējuši koncertos, tāpēc studijas darbs bija samērā viegls."

Kā jau ierasts, grupas albumā ir piedalījušies 17 mūziķi, ieskaitot arī stīgu orķestri. Albuma noskaņa atgādina kaut ko no 2001. gada akustiskā "Is a Woman" un 2000. gada stīgu pavadītā "Nixon", samtainiem ģitāru rifiem vijoties ar Vāgnera izsmalcināto baritonu. Ja meklējam kādas muzikālas asociācijas, tad prātā nāk Ričards Hjūlijs vai pat soulmūzikas bass Berijs Vaits.

Grupas līderis Kurts Vāgners pirms plates ieraksta bija nopietni norūpējies par savu veselību, viņam tikusi veikta kaulu transplantācijas operācija, proti, lai novērstu ļaundabīgu žokļa cistu, no gūžas tika transplantēts vesels kauls. Tikai ar izbīli Vāgners ticis vaļā arī no vēža draudiem, turklāt sašķobījušās arī personiskās attiecības ar tuvu cilvēku. Nav brīnums, ka plate tā arī saucas "Damaged" ("Bojāts").

"Albuma nosaukums ir pagātnes formā, jo es cenšos par to vairs nedomāt,"

komentē pats Vāgners.

Kā gan es tomēr vēlētos tikai tagad pirmo reizi mūžā izdzirdēt "Lambchop"...

Izdošanas datums 14.08.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu