Richard Ashcroft «Human Conditions»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šķirstu albuma bukletiņu un pēdējā lapā redzu Ričarda Eškrofta siluetu ar pastieptu roku un kādu vecu vīru – «tas taču Braiens Vilsons» - izsaucos!

Richard Ashcroft «Human Conditions»

(Hut)

8/12

Tas pats Braiens Vilsons (Brian Wilson), kas ir leģendāro The Beach Boys galvenais dziesmu autors un aranžētājs. Meklēju tālāk – albuma pēdējā skaņdarbā «Nature is The Law» tiešām otrajā plānā ir dzirdama Vilsona balss. Tas, kā vēlāk izrādījās, arī bija vienīgais īsteni patīkamais pārsteigums, jo «Human Conditions» visā visumā kārtējo reizi pierāda bijušā The Verve solista Ričarda Eškrofta (Richard Ashcroft) ambiciozo rokmūzikas un pasaules glābēja paškultivēto mesijas tēlu.

Īsti nerodas skaidrība, ko autors ir vēlējies mums pavēstīt - «Can You Hear What I am Saying...», frāze, kas atkārtojas vairākas reizes, un atbilde - «Got my mind meditatin on love» atstāj iespaidu, ka Eškrofts ir patiesībā vienīgais, kas apdzied mīlestības tēmu.

Lielas atšķirības no Verve dziedātāja pirmā soloalbuma «Alone With Everybody» arī šeit īpaši nemana, ja nu vienīgi stīgu grupa ir kļuvusi divreiz lielāka un skaļāka. No otras puses skatoties, uz tā mūzikas fona, kas šobrīd veido britu mūzikas seju, Eškrofts liekas kā milzis.

Protams, naivi būtu cerēt sagaidīt vēl vienu «Storm In Heaven» vai «Urban Hymns», taču mani nepamet doma, ka mākslinieka labākais albums ir vēl priekšā.

Izdošanas datums 25.02.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu