Fuck Buttons «Street Horrrsing»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laiks, kad viens no rupjākajiem vārdiem angļu mēlē «fuck» izraisīja sabiedrībā šoku un neizpratni, ir tālā pagātnē.

Šā vārda biežā lietošana kino un īpaši pēdējos gados pasaules populārākās mūzikas - hiphopa dziesmu tekstos ir padarījusi daudzus klausītājus imūnus. 1960. gados Ņujorkas dzejnieku izveidotā rokgrupa «The Fugs» spēja šokēt publiku ar šādu nosaukumu («Fugs» - eifēmisms vārdam «Fuck» Normana Meilera (Norman Mailer) stāstā «The Naked and the Dead»), turpretī mūsdienās tādas grupas kā Fucked Up, Holy Fuck un Fuck Buttons tiek nominētas vienai no prestižākajām mūzikas balvām «Mercury».

Vēl nesen (2004. gadā) Apvienotās Karalistes singlu topā Īmona (Eamon) dziesmu numur viens "Fuck It" nomainīja cita dziesma ar F vārdu - Frankee ar "Fuck You Right Back". Nerunājot jau nemaz par daudzajām grupām, kuras izvēlējušās savos nosaukumos iekļaut šo vārdu. Daži piemēri: Fuck, Fuckbomb, Fuckpony, Fuckhead, Fuckface, Fuckmouth, FuckEmos, Fuck Vegas, Fuck on the Beach, Fuck the Facts, Mister Fuck, Swamp Fuck, the Fucking Champs, the Fucking Wrath, the Fuckmasters, the Fuckerettes, the Fuck You Ups, the Exploding Fuck Dolls, the Fuckin" Shit Biscuits un, pievērsiet uzmanību, reperis ar segvārdu Fuckly!

Labāku iemeslu, lai vienkopus apskatītu minēto Fucked Up, Holy Fuck un Fuck Buttons grupu ierakstus, būtu grūti atrast.

Fuck Buttons «Street Horrrsing»

(ATP)

8/12

Britu eksperimentālā trokšņu dueta sastāvā darbojas divi puiši - Endrjū Hangs (Andrew Hung) un Bendžamins Povers (Benjamin John Power). Grupas pirmsākumi meklējami Bristolē, taču šobrīd Fuck Buttons mājvieta ir Londona.

Šogad klajā nācis Fuck Buttons debijas ieraksts «Street Horrrsing» (nosaukums aizgūts no kādām zirgu jāšanas sacīkstēm), kuram sekojusi arī Amerikas tūre, līdzdalība mūzikas konferencē SXSW un atzinīgi vārdi mūzikas presē.

Fuck Buttons nav izteikta trokšņu mūzikas apvienība, puiši savās kompozīcijās balansē starp dūcošu, vienmērīgu skaņu sienu un neuzbāzīgām harmonijām. Koncertos un ierakstos Fuck Buttons plaši izmanto dažādas bērnu mūzikas rotaļlietas (bērnu mūzikas atskaņotāju, bērnu sintezatorus u.tml.), klēpjdatoru izmantojot tikai sempliem. Daudzas «rotaļlietas» krātas pat veselus trīs gadus, un to skanējums ir unikāls, tādēļ pēdējā laikā uz koncertiem puiši ved līdzi arī rezerves komplektu, ja nu gadījumā kāds no plastmasas instrumentiem neiztur slodzi...

Tiesa, Fuck Buttons mūzika nav rotaļīga, kā varētu šķist, piemēram desmit minūšu garais "Okay, Let"s Talk About Magic" balstās uz zāģveidīgas sintezatora tēmas, kuru papildina afrikāniski bungu ritmi un histēriski rēcieni fonā.

Ievadošais «Sweet Love For Planet Earth» manifestē kolektīva skanējumu, kas iesākas ar rotaļīgiem bērnu sintezatora taustiņiem un pakāpeniski deviņu minūšu laikā apaug ar dažādām skaņām un trokšņiem. Sekojošais «Ribs Out» (skat. audio) varētu būt dēvējams par plates hitu - tas ir tikai 3 minūtes garš, un tā pamatā pulsējošs afrikānisks ritms un ar delay efektu apstrādāta raudulīga balss. Dejiskajam «Bright Tomorrow» tapis arī video.

Fuck Buttons «Bright Tomorrow»

Izdošanas datums - 17.03.2008.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu