Morrissey «You Are The Quarry» (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Astoņdesmito gadu indie mūzikas ikona Morisejs (The Smiths) ir viens no retajiem savas paaudzes māksliniekiem, kas spējis uzturēt augstus radošās darbības kritērijus, neieslīgstot vieglas peļņas tīmekļos. Mākslinieka jaunākais soloieraksts «You Are The Quarry» pēc septiņu gadu ilgas pauzes to lieku reizi apliecina.

Morrissey "You Are The Quarry"

(Sanctuary)

10/12

Kā apgalvo pats autors, tad šis ir labākais viņa veikums, ieraksts, ko viņš lolojis savā galvā daudzus gadus. Morisejs vēlējies dinamisku, pilnskanīgu ierakstu, ko ar producenta Džerija Finna (Blink 182, AFI un Green Day) palīdzību sekmīgi paveicis. Atradis jaunu ierakstu izdevniecību, nedaudz nogaidījis pēc gluži vai kritiķu ignorētā 1997. gada albuma «Maladjusted» (tolaik vēl slavas olimpā gozējās britpopa zvaigznes un iespējami labāko britu mūzikas albumu ierakstīja Radiohead), Morisejs nolēmis atgriezties mūzikas apritē.

«You Are The Quarry» sākas ar izcilo «America Is Not The World», kurā Morisejs apdzied mīlestību pret savu pašreizējo dzīves vietu, atgādinot, ka Amerika nav gluži pasaules naba:

«In America, It brought you the hamburger, Well America you know where, You can shove your hamburger And don"t you wonder, Why in Estonia they say, Hey you, Big fat pig, You fat pig, You fat pig.»

Turpinājumā akcentētu ģitāru pavadošais singls «Irish Blood, English Heart», kurš pamanījies pat izdošanas nedēļā uzkāpt līdz UK top40 trijniekam. Arī šajā dziesmā Morisejs ir politisks, runādams par Anglijas zaudēto godu. «I Have Forgiven Jesus» apspēlē cilvēka brīvās izvēles traģēdiju. Albuma melodiskākais un dinamiskākais skaņdarbs, manuprāt, ir pacilājošais «First Of The Gang To Die»:

«...where Hector was the first of the gang with a gun in his hand and the first to do time the first of the gang to die»

Studijā autoram palīdzējuši ilggadējie mūziķi Boz Boorer, (ģit.) Alain Whyte (ģit.) Gary Day (bass) un Dean Butterworth (bungas), pie taustiņiem pieaicināts studijas darbā Rodžers Meninds (Jellyfish), kas piespēlējis arī Air un Bekam. «You Are The Quarry» sesijās Morisejs pirmo reizi iedziedājis vokālās partijas kopā ar grupu, pirms tam viņš balsi vienmēr ierakstījis pirmo. Patīkama atkalredzēšanās, kas gribot negribot uzjundī The Smiths ierakstu neatkārtojamo auru.

Izdošanas datums 17.05.2004.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu