Holy Fuck "LP"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no maniem 2007. gada parādiem - Toronto instrumentālās mūzikas apvienības Holy Fuck lieliskā plate "LP".

Holy Fuck "LP"

(Young Turks)

10/12

Kanādas kolektīva Holy Fuck otrais studijas albums klajā nācis tieši pirms gada (22.okt.), 12 mēnešu laikā, protams, daudz kas mainījies, viens no grupas dalībniekiem Braiens Borherds (Brian Borcherdt) pat jau izdevis (7.okt.) savu akustisko soloalbumu "Coyotes", taču "LP" vēl joprojām ir pieminēšanas vērts un plates muzikālais materiāls skan labi! Īpaši koncertos!

Arī Holy Fuck dzīvajos šovos izmanto dažādus oriģinālus skaņas avotus - bērnu sintezatorus, rotaļu lāzerpistoles, 35 mm filmu sinhronizētāju u.c. Turklāt koncertos tiek papildus spēlēts dzīvais bass un divi bungu komplekti.

Holy Fuck

Muzikāli līdzības var vilkt ar Trans Am, Battles un !!!, ar pēdējo no nosauktajiem Holy Fuck pagājušogad devušies kopīgā koncerttūrē. Vienojoša, protams, ir arī krautroka mūzikas ietekme - hipnotiski, pulsējoši ritmi, motīvs, kas atkārtojas visas kompozīcijas garumā u.tml.

"LP" ievada skaņdarba "Super Inuit" koncertieraksts, kurā saglabāta tā enerģija, kas nāk ārā grupas dzīvajos koncertos, arī visas pārējās platē iekļautās kompozīcijas studijā rakstītas, visiem mūziķiem spēlējot kopā. "Milkshake" (skat. audio) un "Lovely Allen" (skat. video) ir divi skaņdarbi, kurus varētu īpaši izcelt.

Pēdējā laikā kanādieši (Bell Orchestre, Silver Mt. Zion, Handsome Furs) epizodiski iegriežas arī Latvijā, jācer, ka līdzīgu soli varētu spert arī Holy Fuck. Spriežot pēc "youtube" ievietotajiem live video, tas būtu iespaidīgs koncerts!

Izdošanas datums - 22.10.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu