Fucked Up "The Chemistry of Common Life" (1)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Blakus Ladyhawke "Magic" Kanādas panku "Fucked Up" skaņdarbs "Son the Father" ir, manuprāt, otrs jaudīgākais albuma ievadošais skaņdarbs šogad.

Fucked Up "The Chemistry of Common Life"

(Matador)

8/12

Ja mākslinieka arsenālā ir pārliecinošs, nesošs plates pirmais skaņdarbs, tad pārējās dziesmas kādu laiku var droši uz to paļauties un, visticamāk, tās uzreiz pēc pirmajām minūtēm netiktu pārslēgtas. Tā, arī es, jaudīgā "Son the Father" pacilāts, nemanot jau biju noklausījies pusi no "Fucked Up" otrā studijas albuma "The Chemistry of Common Life". Tālāk gan biju to darīju ar nelielu piespiešanos, acīmredzot manī nemīt noteikts agresijas daudzums, kas varētu ilgi identificēties ar šādu smagnēju, kliedzošu pankroku.

"Fucked Up" būtībā jau ir leģenda - vīri slaveni ar saviem vitālajiem koncertiem, kuri pārvēršas masu grautiņos un telpu demolēšanā, slaveni arī ar savu DIY attieksmi, n-tajiem vinila singliem kopš 2002. gada (debijas albums "Hidden World" izdots tikai 2006. gadā) utt.

Fucked Up

Kolorīta personība ir grupas vokālists Demians Abrahams aka Pink Eyes, kurš paralēli "Fucked Up" ar savu īsto vārdu veiksmīgi darbojas kinoindustrijā un ir labi iemācījies slēpt savu rokzvaigznes tēlu.

Muzikāli "Fucked Up" nav tradicionāls panks (kā redzams pievienotajā video, kur kopā ar Mobiju tiek izpildīts klasisks "Ramones" hits), vīri agresīvus ritmus un pankroka ģitāras atšķaida ar garām, ambientām instrumentālām atkāpēm, ļaujot klausītājam uzelpot pirms kārtējā četru minūšu muzikālā izvirduma.

Video: Fucked Up "Rogan Store" 12 stundu koncerts (14.10.08.) kopā ar Mobiju (Moby) "Blitzkrieg Bop" ("The Ramones"):

Izdošanas datums - 07.10.2008.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu