Sean Lennon "Friendly Fire" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džona Lenona jaunākais dēls Šons Lenons (Sean Lennon) pēc astoņu gadu pauzes izdod otro studijas plati "Friendly Fire".

Sean Lennon "Friendly Fire" (Capitol Records) 8/12

Ko gan mēģina panākt to leģendāro rokmūziķu atvases, kas realizē savu radošo garu tieši mūzikā? Piemēram, kā, nez, jūtas Džeikobs Dilans (Boba Dilana dēls) un viņa "Wallflowers", kad presē mūžīgi tiek salīdzināts ar tēvu?... Slavenā bītla Džona Lenona pirmais dēls Džulians, nespēdams pilnvērtīgi nodarboties ar mūziku, pēdējos gados vispār nozudis no sabiedrības acīm un pārcēlies uz dzīvi Itālijā. Tiesa, runā, ka pašlaik Džulians atrodas Londonā un sacer jaunas dziesmas kopā ar kādu "ļoti respektablu autoru".

Turpretī Lenona jaunākais dēls Šons Lenons ar māti Joko Ono bauda Ņujorkas bohēmu un šķietami nav kļuvis par mediju un bulvārpreses upuri. 1998. gadā tolaik 22 gadu vecais Šons laida klajā simpātisku debijas plati "Into the Sun", vēl šodien atmiņā palicis lieliskais video (rež. Spaiks Džounss) skaņdarbam "Home".

Tolaik kritiķu viedokļi par leģendārā mūziķa atvases albumu bija krasi atšķirīgi. "Dažiem tas ir tikai paliktnis dzēriena glāzei, citiem – klasisks ieraksts. Katram jālemj pašam," nesen komentēja Šons. "Manam pirmajam albumam sekoja ilgs periods, kad biju vīlies industrijas mašinērijā. Es nepārtraucu ierakstīt dziesmas, spēlēt un uzstāties, bet es to darīju daudz diskrētāk."

Atšķirībā no debijas plates, manuprāt, jaunais ieraksts nav tik ļoti orientēts uz roka ģitāru skanējumu, kas bija raksturīgs tam pašam "Home". "Friendly Fire" ir viegls, melanholisks un melodisks, protams, nedaudz bītlisks albums. kaut kas no Eliota Smita, kaut kas no "Mercury Rev"... Nevaru piekrist dažam labam mūzikas kritiķim, ka Šons nav pārmantojis sava tēva "ģēnija gēnus" un ir pilnīgi nederīgs mūziķis. Manuprāt, platei nav ne vainas, brīnišķīgs ir aktuālais singls "Parachutes", arī ievadošais "Dead Meat" rada iespaidu, ka astoņi gadi ir bijis pietiekoši ilgs laiks, lai apkopotu domas un sajūtas saturīgā 10 kompozīciju ripulī.

Jaunā albuma 10 dziesmu tapšanu iedvesmojusi viņa bijusī draudzene Bižū Filipsa, viņu attiecību izjukšana un "mans draugs, kuram ar viņu bija dēka".

Albumā, kurā dzirdama arī Filipsas balss, ģitāru spēlē Pola Saimona dēls Harpers Saimons, kurš ir sens Šona Lenona draugs un albuma ierakstā bija galvenais ģitārists.

Pirmajās divās nedēļās pēc albuma iznākšanas ASV ir pārdotas tikai 9700 kopijas.

Izdošanas datums: 03.10.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu