Dwele "Sketches of a Man"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Neosoula pārstāvis Dwele jeb īstajā vārdā Endvels Gārdners (Andwele Gardner) neatkarīgās izdevniecības "Koch Records" apgādā (viņš pametis "Virgin Records") klusi izdevis jaunu studijas plati "Sketches of a Man".

Dwele "Sketches of a Man"  

(Koch Records)  

9/12

Albums seko 2005. gada un 2003. gada "Subject" un pulsē gluži tādos pašos hipnotiskos soula ritmos kā D''Angelo vai Bilāla (Bilal) ieraksti. Īpaši gaumīgi dziesmās iestrādāta pūtēju grupa.

Pats Endvels Gārdners uzaudzis Detroitā, klausoties "Motown" soulmeņu Stīvija Vondera, Marvina Geija un džeza mūzikas plates. 10 gadu vecumā pie savām mājām tika noslepkavots viņa tēvs un Dwele sācis pievērsties mūzikas komponēšanai. Puiša demo ieraksts 1998. gadā "The Rize" guva ievērību, un viņš sāka sadarboties ar hiphopa grupu Slum Village dziesmā "Tainted" un reperi Bahamadia.

Slum Village puiši dzirdami arī šajā albumā - soulmūzikas liriskās balādes pārtrauc rečitējošs hiphops skaņdarbā "Brandi". Blakus paša sacerētām Dwele dziesmām par attiecībām, seksu un mīlestību atrodama arī viena jaunklāta versija - Bobija Kaldvela (Bobby Caldwell) "Open Your Eyes".

Albuma pirmais singls "I''m Cheatin''" (skat. video), ko producējis G-1, stāsta par kādu vīrieti, kurš mīl savu lēdiju visdažādākās seksa pozās. Bet, kā jau minēju, tekstam šādā mūzikā var droši nepievērst lielu uzmanību, vairāk veltīt uzmanību plates kopējam plūdumam, noskaņai, kaut tieši Dwele izceļas ar diezgan saturīgiem stāstiem.

Dwele "Sketches of a Man"
Dwele "Sketches of a Man" Foto: Publicitātes foto

Starp citu, Dwele šogad saņēmis arī "Grammy" nomināciju par savu versiju Earth, Wind & Fire dziesmai "That''s The Way of the World", kas iekļauta "Stax Records" izlasē "Interpretations: Celebrating the Music of Earth, Wind & Fire". Viņa balss dzirdama arī Kanjes Vesta (Kanye West) "Flashing Lights" un Komona (Common) "The People" "Grammy" nominētajās dziesmās.

Kopumā klasisks neosoula albums, tiesa, gan bez lieliem pārsteigumiem un jauninājumiem.

Izdošanas datums - 24.06.2008.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu