Monade "A Few Steps More"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Monade īsti nevar dēvēt par Stereolab sekotājiem, drīzāk tas ir viens no daudzajiem grupas blakusprojektiem. Tā pamatā Stereolab balss Letīcija Sedjē un Pram dalībniece Rousija Kakstone (Rosie Cuckston), kas pirmos skaņdarbus ierakstīja jau 90. gadu vidū.

Monade "A Few Steps More"

(Too Pure)

7/12

Paralēli darbam pamatgrupā Letīcija krāja pašas radītas kompozīcijas Monade pirmajam albumam "Socialisme ou Barbarie: The Bedroom Recordings", kas dienas gaismu ieraudzīja 2003. gadā.

Jaunajā platē māksliniece dzied gan angliski, gan franciski un rezultāts būtībā daudz neatšķiras no tā, ko esam pieraduši dzirdēt Stereolab ierakstos. Varbūt Monade zināmā mērā turpina tās idejas, kas Stereolab bija aktuālas 90. gadu vidū, kad vairāk tika izmantotas ģitāras, dzīvās bungas un skanējums bija "roķīgāks".

Atšķirībā no pirmā albuma, kas tapis sešu gadu laikā mājas studijā, jaunais "A Few Steps More" it kā tiešām sper dažus soļus uz priekšu - ieraksts veikts profesionālā studijā Bordo, Francijā (Stereolab studija) un ierakstu sesijā piedalījušies vēl trīs cilvēki, tādējādi pārvēršot Letīcijas soloprojektu par koncertēt spējīgu grupu.

Monade "A Few Steps More"
Monade "A Few Steps More" Foto: Publicitātes foto

Kā jau tas bieži novērots, labākās albuma dziesmas atrodamas pašā sākumā, vēlāk plate izplūst nedaudz nenobeigtos motīvos, pusgatavās, nenobriedušās idejās. Ievadošais "Wash and Dance" iesākas ar klasisku "pa-pa-para-pa", kas pārtop šķietami nedrošā melodijā, taču Letīcijas skaisto altu papildina jaunās basģitāristes un dziedātājas Marija Merlē (Marie Merlet) vokāls, mainās skaņdarba ritms un skaņdarbs pārvēršas kādā no nekad netapušajām Stereolab melodijām.

Kopumā pietiekami baudāms ieraksts, kurā diemžēl pietrūkst jaunu eksperimentu un jaunu vēsmu. Labs papildinājums Stereolab fanu kolekcijai.

Izdošanas datums 08.03.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu