Broadcast "Tender Buttons"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Birmingemas pilsētas kolektīvs Broadcast pēc 2003. gada plates "Haha Sound" laiž klajā nu jau trešo studijas albumu "Tender Buttons".

Broadcast "Tender Buttons"

(Warp)

10/12

Jau ar pirmajiem singliem 1990. gadu vidū grupa bieži tika salīdzināta ar Stereolab, turklāt dažas platītes tika izdotas "lielo brāļu" ierakstu kompānijas apgādā.

Grupas debijas ieraksts "The Noise Made By People" 2000. gadā jau nāk klajā prestižās elektroniskās mūzikas izdevniecības "Warp" uzraudzībā.

Šogad no kvinteta grupa kļuvusi par dziedātājas Trišas Kīnanas (Trish Keenan) un basģitārista Džeimsa Kārgila (James Cargill) duetu. Jaunā plate ierakstīta un producēta pašu spēkiem Birmingemas mājas studijā un, manuprāt, ir nedaudz tīrāka un askētiskāka savā skanējumā - priekšplānā vairāk izvirzās Trīšas zemā un vienlaicīgi koķetā balss.

Plates pirmais singls ir "America’s Boy", kas iesākas ar taisnu bungmašīnas bītu un monotonu oktāvu gājienu uz sintezatora, vietumis atgādina kaut ko no Ladytron agrīnajiem ierakstiem. Taču plates labākie skaņdarbi, manuprāt, meklējami pašā sākumā - ievadošais "I Found the F" ir klasisks Broadcast un Stereolab muzikālais hibrīds ar "The Velvet Underground" raksturīgu pulsējošu ritmu un monotonu no augšējām notīm uz zemākām kāpjošu sintezatora tēmu. "Black Cat" iesākas ar deformētu sintezatora efektu un vieglu bungmašīnas ritmiņu, Trišas lieliskā melodijas izjūta iekrāso katru skaņdarbu savā, tiesa, viņai raksturīgā melanholiskā krāsā.

Varbūt vietām pārlieku monotons, taču labs albums!

Izdošanas datums 19.09.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu