Ladytron "Witching Hour" (1)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divu jaunekļu un divu dāmu elektroniskais 21. gadsimta sintipopa projekts Ladytron piedāvā trešo studijas darbu "Witching Hour". Arī šis kolektīvs zināmā mērā ir "Stereolab" ideju mantinieks.

Ladytron "Witching Hour"

(Rykodisc)

10/12

2001. gadā, kad izdzirdēju grupas debijas plati "604", likās, ka esmu liecinieks kaut kam pilnīgi jaunam un nebijušam - albums ar lipīgo "Playgirl" galvgalī bija svaigs un mūsdienīgs veikums. Īpaši simpātisku to padarīja viena no dziedātājām Mira Aroja (Mira Aroya), kas pēc tautības ir bulgāriete, tieši bulgāru valodā dzirdamās frāzes un melodijas bija viena no albuma saistošākajām lietām.

Varbūt kādreiz līdzīgi "paveiksies" arī kādam Latvijas censonim(ei), kuru, līdzīgi kā Miru, Ladytron puiši nejauši satikuši kādā vilcienā, ceļojot pa Bulgāriju...

Ladytron sākums datējams ar 1998. gadu, kad Deniels Hants (Daniel Hunt) Rūbens Vū (Reuben Wu), izspēlējušies citu grupu sastāvos, dīdžejojuši Japānā un apceļojuši pusi pasaules, nolēma sākt savu muzikālo projektu. Pieaicinot divas meitenes - Miru Aroju un Helēnu Mārniju (Helen Marnie), radās Ladytron.

Ladytron "Witching Hour"
Ladytron "Witching Hour"

2001. gadā grupa izdod debijas ierakstu, gadu vēlāk seko , plate panākumus gūst arī ASV. Ansamblis koncertē Brazīlijā, Ķīnā, Argentīnā u.c. Mira uz laiku dodas atpakaļ uz dzimto Bulgāriju, Rūbens uz Honkkongu, Deniels apmetas uz dzīvi kaut kur starp Liverpūli un Milānu, un šo ceļojumu iespaidi apvienoti jaunajā "Witching Hour".

"Witching Hour" producējis Džims Eibiss (Jim Abbiss), kas atbildīgs arī par DJ Shadow, Kasabian, Placebo ierakstiem.

Daudzi mūzikas kritiķi atzīmē, ka grupa veiksmīgi izaugusi no electroclash un sintpopa ietekmēm un atradusi savu skaņu. Par to neesmu drošs, jo, manuprāt, jaunais ieraksts būtiski neatšķiras no iepriekšējiem albumiem. Pēc vairākām noklausīšanās reizēm priekšplānā izvirzījušies divi skaņdarbi - aktuālais Apvienotās Karalistes singls "Destroy Everything You Touch", kas ir viens no melodiskākajiem albuma skaņdarbiem (pašmāju "FINX" būtu ko pamācīties), un liriskais "Last One Standing".

Izdošanas datums 29.08.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu