Beyonce «B-Day» (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bejonsē Žizele Noulza (Beyoncé Giselle Knowles), jeb vienkārši Bejonsē (Beyonce) savā dzimšanas dienā dāvina gan sev, gan klausītājiem jaunu studijas darbu «B-Day».

Beyonce «B-Day»

(Sony)

9/12

Nu jau 25 gadus vecā Bejonsē ir apveltīta ar apbrīnojamu radošo garu: «Viss, ko es daru radoši, liek man strādāt smagāk un ieved mani apstākļos, kuros es nekad vēl neesmu bijusi,» viņa skaidro. «Ja kaut kas nāk viegli, es nespēju gūt no tā baudu, jo es jūtos pārāk ērti un man ir garlaicīgi. Man patīk izaicināt sevi un cilvēkus, kas ir man apkārt, lai gūtu maksimāli kreatīvu rezultātu.»

Tādēļ nav brīnums, ka jaunais albums, kas seko 2003. gada debijaitapis tikai dažu nedēļu laikā.

Tā vietā, lai nedaudz atpūstos pēc smagās filmēšanās lentē «Dreamgirls», kas stāsta par kādu iedomātu 60. gadu meiteņu popgrupu (kā piemērs izmantots «The Supremes»), Bejonsē kopā ar R&B producentu eliti - Riču Herisonu (Rich Harrison, kas atbildīgs par «Crazy in Love»), Rodniju Džerkinsu (Rodney Jerkins), Swizz Beatz, Jay-Z u.c. devās studijā un iemūžināja 11 jaunas kompozīcijas.

Šāds nepiespiests, spontāns solis, manuprāt, arī ir galvenā plates veiksmes atslēga, katrā ziņā, manuprāt, jaunais «B-Day» savā konceptuālajā vieglumā ir veiksmīgāks par nedaudz nedrošo debijas eksperimentu.

Bejonsē «B-Day»
Bejonsē «B-Day» Foto: Publicitātes foto

Rodnijs Džerkins, kura iepriekšējās pieredzes sarakstā ir grupas «Destiny’s Child» singls «Lose My Breath» (2005) ievada plati ar «karsto» singlu «Deja Vu». Starpcitu, vakar Latvijas MTV skatītājiem bija eksluzīva iespēja redzēt dziedātājas jaunākā singla «Ring The Alarm» video pirmizrādi. Man jau liekas, ka šis nav tas veiksmīgākais hitsingls, pārāk jau tas atgādina kaut ko no Kelis daiļrades.

Izcils deju zāļu grāvējs ar interesantu daudzbalsību ir «Get Me Bodied», arī «Suga Mama» ir teicams 70. gadu fanka un mūsdienu hiphopa bītu sakausējums. Bejonsē laulātais draugs Jay-Z dzirdams gan singlā «Deja Vu», gan «Upgrade U». Pēc jau minētā trokšņainā «Ring The Alarm» plate ieiet liriskā fāzē, teicams ir R&B paraugs «Kitty Kat», taču ne uz ilgu laiku - seko monotonais «Freakum Dress», kas sasaucas ar Bijonsē debijas plates skaņu estētiku. Arī «Green Light» kaut kā ļoti uzkrītoši atgādina Kelis, bet tas nerada kādas negatīvas asociācijas. Plati noslēdz nule MTV video balvu ieguvušais «Check On It». Pacietīgākie klausītāji albumā atradīs arī kādu slēpto celiņu ...

Izdošanas datums: 05.09.2006.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu