Daniel Lanois «Belladonna» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Superproducents Daniels Lanuā (Daniel Lanois) ierakstījis skaistu, apcerīgu instrumentālās mūzikas plati «Belladonna».

Daniel Lanois «Belladonna»

(Anti/Epitaph)

8/12

Pēc brīnišķīgā 2003. gada albuma, neizdotajiem demo «Rockets» un skaņu celiņa Bilija Boba Torntona 90. gadu vidus filmai «Sling Blade», 54 gadus vecais producents piedāvā instrumentālu, atmosfērisku ceļojumu cauri Meksikai.

Daudzi mūzikas kritiķi pārmet Lanuā vēlmi pašam kāpt uz skatuves tā vietā, lai nodarbotos ar savu pamatdarbu - producēšanu. Atgādināšu, ka Lanuā slavens kā Boba Dilana (Bob Dylan), Pītera Geibriela (Peter Gabriel) Emilū Herisas (Emmylou Harris) un U2 mūzikas producents. Es neesmu tik kategorisks, manuprāt, Lanuā ir viens no retajiem producentiem, kas spēj realizēt arī pats savas muzikālās ambīcijas.

Albums tapis pēc ceļojuma pa Meksiku, un tajā atrodamas 13 instrumentālas epizodes. Plates nosaukums saistīts ar kādu indīgu Eirāzijas augu.

Varbūt 38 minūšu garajai platei var pārmest izteiksmīgu kulminācijas vietu un interesantu rozīnīšu neesamību, taču, atkārtoti klausoties šo plati vēl un vēl, Lanuā, manuprāt, spējis uzburt miglainu un gaisīgu ainavu. Plates vadošā balss ir mans sapņu instruments pedal steel (att.), kas kopējā, kaut nedaudz skopajā ambient skaņu pasaulē caurvijas kā trekna, pelēka krāsu līnija. Platē dzirdama marimbas perkusija, zvani un pat balss, kas pieder Derilam Džonsonam (Darryl Johnson). Pie bungām, gluži kā platē «Shine», džezmenis Braiens Bleids (Brian Blade).

Interesanti, ka šoruden Lanuā devies koncertturnejā kopā ar postroka ikonām Tortoise, iespējams, ka abu meistaru sadarbība neaprobežosies tikai ar kopīgiem koncertiem un džemošanu, bet arī ar kādu studijas darbu.

«Belladonna» nav gluži «klausāmais» disks, drīzāk tas var kalpot kā nevainojams fons grāmatas lasīšanai, kursa darba rakstīšanai vai mierīgai pasēdēšanai.

Izdošanas datums 12.07.2005.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu