Psapp "Tiger My Friend"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonieši Psapp patīkami pārsteidz ar savu debijas plati "Tiger My Friend".

Psapp "Tiger My Friend" (Leaf) 10/12

Grupas pamatā rosās divi cilvēki - dziedātāja Galia Durāna (Galia Durant) un producents Karims Klasmans (Carim Clasmann), kas savulaik strādājis ar Einstürtzende Neubauten un Natašu Atlass (Natacha Atlas).

"Tiger My Friend" balansē kaut kur starp islandiešu "Mum", vāciešu "Notwist" folktroniku un Stereolab, īpaši tas jūtams albuma pirmajā skaņdarbā (ja neskaita putniņu dziedāšanas intro) "Rear Moth". skaņdarbs sākas ar flautas motīvu un pārtop 5/4 ritmā ar klasisku Stereolab melodiju.

Izteikti "mumisks" ir otrais "Electricity In Pine Boxes", kas sākas ar islandiešiem raksturīgajām ritma klaboņām un klikšķiem. Jāpiesauc arī vācieši Lali Puna un Ms. John Soda. Ierakstā šādam žanram jau tradicionāli izmantoti ksilofoniņi, akordeons, dažādas perkusijas ... būtībā nekas novatorisks, taču albuma gaisīgā noskaņa spēj apburt. "About Fun" pat nedaudz atgādina kaut ko no Roizinas Mērfijas soloalbuma muzikālā materiāla.

Viena no gada skaistākajām debijām (šķiet, tehniski albums izdots 2004. gada nogalē) blakus Hanne Hukkelberg "Little things" un Roisin Murphy "Ruby Blue".

Izdošanas datums 01.02.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu