Clinic «Winchester Cathedral» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms sešiem gadiem «Clinic» debitēja ar unikālu un savdabīgu skanējumu un lika daudziem mūzikas cienītājiem pievērst šai apvienībai pastiprinātu uzmanību, «Clinic» paredzēja spožu nākotni, ne velti paši «Radiohead», kas tolaik bija pasaules rokmūzikas avangardā, vēlējās «Clinic» redzēt savos koncertos.

Clinic «Winchester Cathedral»

(Domino)

9/12

Šogad klāt jau grupas trešais studijas darbs «Winchester Cathedral», kurā puiši nav mainījuši ieņemto muzikālo kursu un palikuši uzticīgi savai skaņai.

Vienmēr būs klausītāji, kas par «Clinic» uzzinās tikai no šīs plates un, iespējams, grupas uzticība savai skaņai tādējādi attaisnojas. No otras puses – gribētos no «Clinic» sagaidīt kaut ko nebijušu un novatorisku, jo, manuprāt, «Clinic» ir viena no tām grupām, kas spēj ietekmēt mūzikas virzību.

Šoreiz «Clinic» savā muzikālajā arsenālā saglabājusi tradicionālās harmonikas sīcošās melodijas, klarneti, rotaļīgus klavieru akordus un neizturamu, uz nerviem krītošu nazālo vokālista Eida Blakbērna (Ade Blackburn) balsi. Vienīgais pārmetums – dziesmas tomēr ir tik līdzīgas, ka, saliekot kopā visu albumu skaņdarbus, būtu grūti atrast vairāk par divām atšķirībām.

«Winchester Cathedral» skanējums ir nobriedušāks par «Clinic» agrīno EP vitālo, pat pancisko veidolu. Plate ir ieturēta vidējā tempā ar dažiem ekspresīviem izlēcieniem («WDYYB») un demonstrē grupas iespējas no labākās puses. «Clinic» fani nebūs vīlušies.

Izdošanas datums 23.08.2004.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu