Cassie «Cassie» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikas R&B jaunajai zvaigznei Rianai (Rihanna) uzradusies nopietna konkurente - 19 gadus vecā dziedātāja un modele Kesija (Cassie). Kesija jeb īstajā vārdā Kasandra Ventura savos padsmit gados ir spējusi paveikt neticami daudz, protams, šādos gadījumos piesauktais «pelnrušķītes» scenārijs neiztiek bez pamatīgas veiksmes klātbūtnes, iepazīšanās ar «pareizajiem» cilvēkiem u.tml. Turklāt Kesija ir tiešām skaistule, kas mūzikas biznesā jau droši viņai garantē teju vai 50 procentus no panākumiem.

Cassie «Cassie»

(Bad Boy)

8/12

Uzreiz jāsaka, ka tāda Kesija no muzikālā aspekta nevienu īpaši neinteresētu, ja nebūtu izdots sasodīti lipīgais un teju vai hipnotizējošais singls «Me & U». Tā pamatā izmantots vienkāršs marimbai līdzīgs sintezatora motīvs, taisns, klusināts ritms, kas brīžiem apaug ar dažām sīkām timpāniem radniecīgām perkusijām. Brīžiem sevi pat pieķēru pie domas: ja nebūtu dzirdama Kesijas balss, šāds instrumentāls skaņdarbs droši varētu iederēties, piemēram, ekscentrisko elektroniķu «Hot Chip» ierakstos.

Interesanta arī minētā skaņdarba video tapšanas vēsture - augusta sākumā populārajā video lapā «Youtube» tika ievietota , kuras estētika nedaudz atgādina (visticamāk apzināti) Perisas Hiltones slaveno «seksa kaseti». Šajā pašfilmētajā klipā Keisija koķetē ar draugu, brauc ar auto, dodas uz viesnīcu, dejo u.tml. Tikai vēlāk, kad kādā klubiņā «Me & U» izdzirdēja pats «Bad Boy» izdevniecības boss Diddy, steigšus tika parakstīts līgums un uzfilmēts jauns klips, ko izrāda visi lielie popmūzikas TV kanāli.

Ar mūziku Kesija aizrāvusies jau pamatskolā, kad sākusi dziedāt un komponēt pati savas dziesmas, vēlāk seko veiksmīga modeles karjera slavenajā «Wilhelmina» modeļu aģentūrā (darbs ar «Adidas» u.c. zīmoliem), tomēr popmūzikas karjera meiteni vilinājusi arvien uzstājīgāk.

Galvenie notikumi Kesijas dzīvē sākās pēc iepazīšanās ar producentu Raienu Lesliju (Ryan Leslie), kas palīdzēja dziedātājai ierakstīt veltījuma dziesmu mammai dzimšanas dienā «Kiss Me». To savukārt nejauši studijas blakus telpā izdzirdējis (varbūt ieraudzījis...) pats «Sony» (bijušais) boss Tomijs Motolla (Tommy Mottola), un vecajam vīram «āķis bijis lūpā». Atgādināšu, ka Motolla atklājis tādas zvaigznes kā Meraiju Keriju, Džesiku Simsoni un Dženiferu Lopezu. Tiek noslēgts līgums gan ar «Sony», gan vēlāk ar «Bad Boy», un 8. augustā albums jau bija pieejams visos mūzikas veikalos Amerikā.

Kesija
Kesija Foto: Publicitātes foto

Pirmajā nedēļā albums pārdots 100 000 kopijās un nokļuvis Billboard topa 4. vietā, tiesa, neskatoties uz klausītāju sajūsmu, nedrošās un nepārliecinošās dzīvās uzstāšanās dažādos televīzijas šovos ir nedaudz pievīlušas Kesiju.

Nav arī gluži tā, ka «Me & U» ir vienīgā dziesma albumā, kopumā plate ir gaumīgi sabalansēta, tajā nav lieku dramatisku uzrāvienu, drīzāk visas dziesmas pakārtotas «Me & U» nesteidzīgajai noskaņai. Ierakstam piemīt zināms svaigums, vairāki interesanti tembri un ritmi, kas ievieš jaunas krāsas pašlaik valdošajā R&B mūzikā.

Izdošanas datums 08.08.2008.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu