Kronos Quartet And Asha Bhosle "You've Stolen My Heart" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenais "Kronos" kvartets jaunajā ierakstā pievēršas Indijas kino industrijas Bolivudas tēmai un komponistam Rahulam Devam Burmanam (R.D. Burman 1939. - 1994.).

Kronos Quartet And Asha Bhosle "You''ve Stolen My Heart" (Nonesuch) 10/12

Kronos Quartet vienmēr centušies aizsniegt jaunas robežas, interpretējot klasiskās mūzikas šedevrus, modernās mūzikas eksperimentus un tautas mūzikas neizsmeļamo mantojumu. Viņu kontā arī Islandes postroka grupas Sigur Ros jaunklāta versija (kaverversija) un šogad - sadarbība ar vienu no visu laiku visvairāk ierakstītajām balsīm uz pasaules - Ašu Bosli (Asha Bhosle).

Populārā Indijas filmu dziedošā balss, nu jau 70 gadniece Aša Bosle savā mūžā ierakstījusi 13 000 dziesmu, viņas balsī tēlojušas un dziedājušas simtiem aktrišu vairāk kā tūkstoš Bolivudas filmās. Viņas vīrs un komponists Rahuls Deva Burmans sarakstījis mūziku vismaz 300 filmām un uzskatāms par Indijas filmu mūzikas legēndu.

Kronos Quartet līderim Deividam Heringtonam (David Harrington) šajā ierakstā izdevies pierunāt Ašu iedziedāt no jauna vēl astoņus klasiskus Burmana skaņdarbus, atlikušās četras kompozīcijas ir instrumentālas. Plati producējis pats Heringtons un šoreiz, blakus tradicionālajām stīgām, izmantojis dažādas perskusijas un taustiņinstrumentus. Kā viesmākslinieki albumā piedalās arī Zakirs Huseins (tablas) un Vū Mans (ķīniešu stabule).

Plate iesākas ar 70. gadu Bolivudas kino hitu "Dum Maro Dum", kurā, blakus maršveidīgam ritmam un tablu perkusijām, izmantotas stīgas un sintezatora solo iespēles. Ašas Bosles balss, neskatoties uz cienījamo vecumu, skan brīnišķīgi, to papildina "Hare Krishna, Hare Rama" otrā plāna vokāli.

Klausoties Ašas Bosles balsi, atcerējos 90. gados populāro britu indiešu kopienas ansambļa Cornershop grāvēju "Brimful of Asha":

And dancing Behind movie scenes Behind those movie screens Asha Bhosle She’s the one that keeps the dream alive From the morning Past the evening To the end of the light Brimful of Asha on the 45 Well it’s a brimful of Asha on the 45

Tā vien liekas, ka arī TVNET birojā šis albums ķļūs par vienu no spēlētākajiem fona ierakstiem, blakus jautrajai un nebēdnīgajai 50. gadu trinidadiešu izlasei "London Is The Place For Me (Trinidadian Calypso in London 1950-56).

Izdošanas datums 23.08.2005.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu