Laura Veirs «Carbon Glacier» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dažreiz nejauši izdodas uzdurties uz ierakstiem, kas ar pašām pirmajām taktīm spēj apburt. Tieši šoreiz tā man ir gadījies ar mazpazīstamo amerikāņu dziesminieci Laura Veirs, kuras trešais studijas ieraksts «Carbon Glacier» ir brīnišķīgs atklājums.

Laura Veirs "Carbon Glacier"

(Bella Union)

11/12

Nebūdams vienaldzīgs pret Džilianas Velčas (Gillian Welch), "Cat Power", Ninas Nasteišas (Nina Nastasia), Mirah daiļradi, biju patīkami pārsteigts, ka ar vienkāršiem muzikālās izteiksmes līdzekļiem, proti, bandžo, akustisko ģitāru, perkusijām un epizodiskiem stīgu aranžējumiem ir iespējams panākt dziļu un pārliecinošu skanējumu. Īpaši gribētu uzsvērt albuma pirmo skaņdarbu «Ether Sings», kas jau šobrīd ir ierindojies starp gada iecienītākajām dziesmām.

Viens no skaistākajiem skaņdarbiem «The Rapture» apcer radošo spēju vērtību, pieminot rakstnieci Virdžīniju Vulfu, mākslinieku Monē un rokzvaigzni Kurtu Kobeinu, «Love of colour, sound and words, Is it a blessing or a curse?".

Laura ir dzimusi pie Kolorādo sniegotajām virsotnēm un, kā atzīst pati māksliniece, tas jūtams viņas dziesmās. Dabas tēma, īpaši okeāna simbols, ir atrodama gandrīz katrā dziesminieces skaņdarbā. Ieraksts radies 2003. gadā, un to iedvesmojis pazīstamais stāsts par kapteiņa un baltā vaļa sarežģīto likteni - «Moby Dick».

«Carbon Glacier» ir ledains, nedaudz spokains folk ieraksts, kas šogad, manuprāt, noteikti varētu pretendēt uz gada labāko albumu Top 20.

Izdošanas datums 23.02.2004.


Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu