Tosca "J.A.C." (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīnes elektroniskās "atslodzes" mūzikas projekts "Tosca" piedāvā jaunu vasarīgu un melanholisku noskaņu gammu - "J.A.C.".

Tosca "J.A.C." (K7) 8/12

Šis, šķiet, ir ceturtais Ruperta Hūbera un Ričarda Dorfmeistera studijas darbs, tiesa, izdoti arī dažādi remiksu albumi un blakusprojekti. Domāju, ka daudzi Tosca cienītāji piekritīs, ka labākais vīru ieraksts ir 2000. gadā izdotais "Suzuki".

Šoreiz abi producenti pieaicinājuši vairākus viesvokālistus, šāda tradīcija ir vērojama daudzos līdzīga rakstura projektos - Zero 7, Thievery Corporation u.tml. Skaņdarbā "Heidi Bruhl" dzirdama ēģiptiešu un franču izcelsmes dziedātāja Samiah Farah, starp citu, silti iesaku šīs mākslinieces 1999. gada soloplati. Dziedātājas vokāls atgādina kaut ko no Erikas Badu un Bilijas Holidejas. Sietlas grupas "The Walkabouts" solists Kriss Ekmans (Chris Eckman) iedziedājis "John Lee Huber". Ierakstā piedalās arī "Rockers Hi-Fi" MC Farda P, londonietis Ērls Zingers (Earl Zinger) no "2 Banks of 4" un Austrijas roka leģenda Grafs Hadiks (Graf Hadik), kas pavada projektu arī koncertos.

Manuprāt, skaistākais jaunās plates skaņdarbs ir ievadošais "Rondo Acapricio", kas sasaucas ar "Suzuki" laika skanējumu. Skaņdarbā dzirdami vairāki literāra rakstura sempli, dažādu dzejoļu fragmentu lasījumi, elegants rhodes piano motīvs un ar dīleju apstrādāts sintezatora akords, kas rada lielisku noskaņu. Lieki piebilst, ka šāda viegla instrumentāla elektroniskā mūzika ir ideāls fons automašīnā, braucot kādā lietainā vakarā ārpus pilsētas trokšņiem un dunoņas.

Interesanti, ka plates nosaukums "J.A.C." atšifrējas ļoti vienkārši - tie ir abu mākslinieku dēlu vārdu pirmie burti: Džošua (Joshua), Arturs (Arthur) un Konrāds (Conrad).

Teicams tā dēvētās funkcionālās mūzikas paraugs, bez lielām muzikālām ambīcijām, taču ar gaumi un mēra izjūtu. Jāpiebilst, ka līdz ar šo disku "Tosca" ir kļuvusi arī par dzīvo koncertgrupu, dzīvo instrumentu klātbūtne ļoti jūtama arī minētajā "J.A.C.".

Izdošanas datums 31.05.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu