Miss Kittin "I Com" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Electroclash" vilnis pēdējos gados ir iespiedies dziļi popmūzikas elitē, kur to veiksmīgi apguvuši gan Ladytron, gan Kailija Minoga (Kylie Minogue).

Miss Kittin "I Com" (Astralwerks) 10/12

Franču izcelsmes elektro dīva Miss Kittin, īstajā vārdā Karolīna Herve (Caroline Herve) ir viena no kustības spilgtākajām parādībām, šogad nāk klajā viņas jaunais soloieraksts "I Com".

Dzimusi 1973. gadā Grenoblē, Francijas dienvidaustrumos, jaunu cilvēku ģimenē, kur mājās vienmēr skanējusi visdažādākā mūzika – Genesis, Mailzs Deiviss (Miles Davis), Marija Kallasa (Maria Callas), Pink Floyd un The Beatles, meitene sākusi spēlēt klavieres. Vēlāk viņa pievērsās dejošanai un apmeklēja baleta stundas gandrīz 17 gadus. Pēc mākslas skolas absolvēšanas māksliniece sāka strādāt par dīdžeju, uzsūca jaunākās mūzikas tendences, īpaši 90. gadu vidus "Warp" izdevniecības izdotos skaņu ierakstus. Par viņu drīz ieinteresējās DJ Hell un The Hacker, ar kuru veidojās interesanta muzikāla sadarbība. Pēc pārcelšanās uz Berlīni Miss Kittin panākumi auga ar katru jaunu ierakstu, līdz šogad nāk klajā mākslinieces debijas ieraksts "I Com".

Plates līdzproducenti ir Tobi Neumann and Thies Mynther aka "Glove", kas strādājuši ar Chics On Speed un Peaches, vienā no kompozīcijām piedalās arī The Hacker, albumā iekļauta arī 1985. gada Indochine dziesmas "3eme Sexe" jaunklāta versija.

Plate iesākas ar pirmo singlu "Professional Distortion", kas ir savdabīgs fūzētas ģitāras un elektronikas hibrīds, turpinājumā provocējošais "Requiem For a Hit", piedaloties L.A. Williams:

"Show me your tits and let’s make a hit, ... um, excuse me, would you mind to...pump?", kur dinamiskais bīts dziesmas vidū pārtrūkst, lai atvēlētu vietu mazliet salkanam sintezatoram un Miss Kittin valdzinošajam vokālam.

Kopumā lielisks, ar veselīgu humoru un smalku sievišķīgu piesitienu radīts muzikālais mākslas darbs, kas droši iederas blakus Barbara Morgenstein un Ellen Allien ierakstiem.

Izdošanas datums 18.05.2004.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu