Cut Copy «In Ghost Colours» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Nesen mūsu pašu hiphopa izpildītājs Gustavo kādā intervijā izteicās, ka mūzika beigusies ar 60. un 70. gadiem ... es tomēr gribētu viņu papildināt - arī ar 80. gadiem.

Cut Copy «In Ghost Colours»

(Modular)

10/12

Kā lai citādi skaidro jauno mākslinieku nemitīgu, uzstājīgu atgriešanos pie 80. gadu sintezatoru un bungmašīnu skaņu pasaules? Lūk, vēl viens 80. gadu renesanses piemērs - Austrālijas, Melburnas kolektīvs Cut Copy.

«In Ghost Colours» ir jau otrais grupas studijas darbs, kas seko 2004. gada «Bright Like Neon Love», taču izskatās, ka tieši ar jaunajām dziesmām Cut Copy iekaros klausītāju sirdis. Tā pavirši klausoties, Cut Copy var likt vienā plauktā ar Zoot Woman, Kalvinu Harisu (Calvin Harris), Postal Service, Junior Boys, taču tā būtu ļoti vispārinoša kvalificēšana. Puišu arsenālā ir gan 60. gadu psihedēlija, gan neatkarīgās ģitārmūzikas skaņu sienas, gan deju mūzikas elementi ... kāds no kolēģiem, izdzirdējis Cut Copy, iesaucās, ka tie taču izklausās kā Human League.

Plates pirmās trīs kompozīcijas ir īpaši jaudīgas - «Feel The Love» (audio) ir skandināvisks deju indī ar akustisko ģitāru, dinamisku bītu un bezgala jauku ūjināšanu, par kuru atbildīgs grupas līderis Dens Vitfords (Dan Whitford), tam visam pa virsu vokodēts vokāls un sintezatoru fonu siena. Sekojošais «Out There On The Ice» iesākas teju kā kāds 80. gadu Erasure hits, arī Vitforda dziedāšanas maniere mainās un kļūst īpaši «astoņdesmitiska». Un trešais - vienlaicīgi izvirzīts arī kā singls, «Lights And Music» (skat. video), paceļ plati, iespējams, augstākajā punktā.

Ar sekojošo «We Fight For Diamonds» Cut Copy iepeld 90. gadu indīmūzikā, radot asociācijas ar James. Taču grupas pirmais singls «Hearts on Fire», kas dzimtajā Austrālijā kļuvis par grupas pazīstamāko dziesmu, demonstrē Cut Copy disko ietekmes - New Order disko... Jāpiebilst, ka grupas līderis ir izbijis dīdžejs. Daudz puišiem palīdzējis arī mūzikas izdevniecības DFA producents Tims Goldsvortijs (Tim Goldsworthy), kas ir plates līdzproducents.

Paredzu, ka «In Ghost Colours» kļūs (man noteikti) par vienu no vasaras klausītākajiem albumiem.

Izdošanas datums - 22.03.2008.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu