Raheem Devaughn "Love Behind The Melody"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Šā gada R&B un neosoula parādi atklāj dziedātājs Rahīms DeVons (Raheem Devaughn) ar savu otro studijas plati "Love Behind The Melody".

Raheem Devaughn "Love Behind The Melody"  

(Jive)  

9/12

Vīrs, kas nule saņēmis prestižo Amerikas mūzikas balvas "Grammy" nomināciju kategorijā "Best Male R&B Vocal Performance" par dziesmu "Woman", radījis tiešām kvalitatīvu R&B un neosoula sakausētu plati.

Pats Rahīms, kas ir Erikas Badū un repera Common vienaudzis, sevi dēvē par "R&B-hippie-neosoul-rock" zvaigzni ... nezinu par dziedātāja hipija un roka dimensiju, taču R&B un soula mūzikas klātbūtne viņa daiļradē ir nepārprotama.

Rahīms DeVons dzimis pazīstamā džeza čellista Abdula Vaduda (Abdul Wadud) ģimenē Ņūarkā, Ņūdžersijā, taču uzaudzis Mērilendā. Koledžas gados Rahīms piedzīvojis savdabīgu atklāsmi, proti, viņu tik ļoti saviļņojusi kādu ielas muzikantu uzstāšanās, ka viņš pats pievienojies un dziedājis ar šiem mūziķiem kopā. Kopš tā brīža par viņa dzīves piepildījumu kļuvusi mūzika, vēlme kļūt par profesionālu dziedātāju.

Uz šo mērķi DeVons gājis daudzus gadus, tikai 30 gadu vecumā dienas gaismu ieraudzījis viņa debijas albums "The Love Experience", no kura ievērību guva tādas dziesmas kā "Guess Who Loves You More" un "You".

Jaunā albuma aktuālais singls "Woman" ir savdabīga oda sievietei, kurā Rahīms apdzied to, ka bez sievietes viņa dzīve būtu bezjēdzīga un tukša. "Love Drug" turpina mīlas tematiku soula leģendas Mārvina Geija (Marvin Gaye) garā: "So you search for me, with the flashlight / In the daylight, cause I’m your get right / See no one serves you up girl like I can / I’m your Mr. midnight, pusher-man."

Duets "Energy" ar Outkast reperi Big Boi iesākas teju kā Gnarls Barkley slavenais "Crazy", tiesa, skaņdarbs drīz ievirzās viegla pop/r&b/hiphopa stilistikā. "Friday (Shut The Club Down)" (audio), kas samplē zīmīgo The Temptations 60. gadu "My Girl", aizstājot "My Girl" ar "Friday", ir saturiski mūsdienu R&B klišeju citāts, kas pasniegts 60. gadu soula mērcē. Bungu grīdas toms ir ļoti "garšīgs"!

Ar lirisko "Customer" Rahīms iesoļo Omariona, Ne-Yo, Bobija Valentīno un Ašera salkanajā R&B pasaulē, taču sekojošais "Mo Better", kas ir bagātīgi aranžēts, nežēlojot nedz stīgas, nedz dažādas smalkas perkusijas, demonstrē, ka Rahīms DeVons ir spējīgs nostāties līdzās tādiem soula grandiem kā Donijs Hazevejs (Donny Hathaway), D''Angelo un arī gados jaunākiem Musiq Soulchild un Dwele.

Bez Bigboja platē Rahīms sadarbojas ar dzejnieku/reperi Maliku Jusefu (Malik Yusef) dziesmā "Woman I Desire" un neosoula meiteņu duetu Floetry ("Marathon").

Iespējams, ka 16 skaņdarbi (+ intro) tomēr ir mazliet par daudz vienas plates ietvaros, tomēr kopumā ļoti kvalitatīvs žanra paraugs.

Izdošanas datums - 15.01.2008.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu