Jason Forrest "Shamelessly Exciting"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Uzmini melodiju!" ...

Jason Forrest "Shamelessly Exciting" (Sonig) 10/12

18. novembrī Rīgā, klubā "Pulkvedim neviens neraksta" notiks Džeisona Foresta (Jason Forrest) koncerts jeb, precīzāk, dj sets. Koncerta organizatori, raksturojot Foresta mūziku, izmanto jauna mūzikas stila apzīmējumu - plunderophonics:

Izmantojot rokmūzikas ("Creedence Clearwater Revival", "Ramones", "Elton John") lauskas, Džeisons Forests konstruē dullas breikkora mozaīkas. Forests, tāpat kā vairāki citi plunderophonics pārstāvji, ir savdabīgs klauns, kas kaismīgi spridzina popmūzikas balonus, ļerpatas — FM roku, disko, drill-n-bass, metālu un gabba — sagriežot savā mūzikas "kombainā".

Citiem vārdiem - Forests vienā skaņdarbā spēj iesemplēt un pārveidot līdz nepazīšanai desmitiem skaņdarbu; šajā albumā, piemēram, ir atrodams skaņdarbs "My 36 Favorite Punk Songs". Pamēģiniet uzminēt, kuras no šīm 36 dziesmām ir dzirdamas minētajā kompozīcijā!

Pašlaik Forests no ASV bargajiem autortiesību likumiem ir pārbēdzis uz Berlīni, kur, neviena netraucēts, "zog" mazus kumosiņus no dažādiem laikiem un māksliniekiem.

Foresta jaunajā muzikālajā "krustvārdu mīklā" jeb rēbusā piedzied kantri dziedātāja Laura Cantrell un Maja Ratkje. "Shamelessly Exciting" prestižais interneta medijs "Pitchfork" jau nodēvējis par vienu no gada labākajiem albumiem, līdzīgs liktenis bija arī Foresta iepriekšējai platei "Unrelenting Songs of the 1979 Post-Disco Crash", kas iekļuva daudzu mūzikas kritiķu top 10 sarakstos.

Šāda postmoderna pieeja mūzikai nav nekas jauns, atcerēsimies kaut vai 2 Many DJs vai 2002. gada ģeniālo Cassetteboy meistardarbu "The Parker Tapes", tiesa, toreiz sempli tika griezti gluži vai ar bērnišķīgu rokrakstu un bija viegli pazīstami. Džeisona Foresta skaņu kokteilis prasa ārkārtīgi erudīta klausītāja zināšanas, protams, pazīt muzikālos fragmentus nebūt nav nepieciešams, var vienkārši baudīt pārsteidzošo muzikālo stilu sajaukumu.

Izdošanas datums 11.10.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu