The Decemberists "The King Is Dead" (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Portlendas rokgrupa "The Decemberists" laiž klajā grupas "R.E.M." iedvesmotu albumu "The King Is Dead".

The Decemberists "The King Is Dead"

(Rough Trade / Capitol)

8/12

Nezinu, kas bija atgadījies "dekabristu" līderim un galvenajam dziesmu autoram Kolinam Melojam (Colin Meloy), kad 2009. gadā pēc vairākām lieliskām platēm, grupa laida klajā dīvainu mitoloģisku folkoperu - konceptalbumu "The Hazards of Love"? Laikam jau katrai grupai jābūt kādam "eksperimentālajam" albumam...

Es nesaku, ka "The Hazards of Love" bija gluži zemē metams ieraksts, taču esmu pārliecināts, ka

Meloja stiprā puse nav vis 17 minūšu gari eposi par raganām, bet gan 4 minūšu īsstāsti

- "Here I Dreamt I Was An Architect", "Yankee Bayonet", "Engine Driver", "The Sporting Life" u.c. teju ģeniāli skaņdarbi.

Ar "The King Is Dead", kas ir grupas jaunākais ieraksts, Melojs atgriežas pie 4 minūšu formāta. Žanriski savukārt "The Decemberists" devušies tālāk kantri virzienā, pieaicinot vairākus prominentus alternatīvā kantri žanra mūziķus un dziedātājus. Izmantotas vijoles, akordeons, mutes ermoņikas... Arī pats albums attiecīgi ierakstīts 2010. gada pavasarī sešu nedēļu laikā kādā par skaņu ierakstu studiju pārveidotā lauku klētiņā.

The Decemberists "The King Is Dead"
The Decemberists "The King Is Dead" Foto: Publicitātes foto

Vairākās dziesmās pavadošo balsi iedziedājuši amerikāņu dziesminiece Džiliana Velša (Gillian Welch) un viņas kolēģis un dziesmu līdzautors Deivs Roulings (Dave Rawlings).

Kopumā solīds, labskanīgs americana ieraksts, kurā, manuprāt, diemžēl trūkst izteiksmīgu, spilgtu mirkļu. Un tādus, kā mēs labi zinām, Kolins Melojs savulaik ir spējis uzburt.

Izdošanas datums - 18.01.2011.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu