Supergrass «Diamond Hoo Ha» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ veikalu plauktos nonāk jau sestais Oksfordas britrokeru Supergrass studijas albums «Diamond Hoo Ha».

Supergrass «Diamond Hoo Ha»

(Parlophone)

8/12

Plate seko 2002. gada un 2005. gada ierakstiem. Ar «Diamond Hoo Ha» puiši vairāk atgriezušies pie savu pirmo divu albumu («I Should Coco» un «In It for the Money») skanējuma, īpaši pie «In It for the Money» veiksmīgās formulas. Tiesa, šī formula 2008. gadā darbojas tikai daļēji.

Uzreiz jāsaka, ka «Diamond Hoo Ha» pat uz pusi nav tik spēcīgs kā «In It for the Money». Vienkārši Supergrass no bezbēdīgiem pusaudžiem šo padsmit gadu laikā kļuvuši par rūdītiem roka profesionāļiem un brīžiem Supergrass nosaukums asociatīvi vairs nav tik tāls no kāda cita «superX» ansambļa Supertramp.

Jaunā plate, ko producējis Niks Launejs (Nick Launay), kas savulaik bija atbildīgs par «The Birthday Party», Keitas Bušas (Kate Bush) un «Gang of Four» ierakstiem, iemūžināta laika posmā no 2007. gada janvāra līdz novembrim Ņujorkas un Berlīnes skaņu ierakstu studijās.

Albumu ievada titulskaņdarbs, kas 14. janvārī pirmo reizi bija dzirdams grupas «myspace» lapā, vēlāk arī fiziskā nesējā izdots ierobežotā 7 collu vinilā. Sava skanējuma ziņā «Diamond Hoo Ha» ļoti līdzīgs Džeka Vaita un viņa The White Stripes raupjajam blūzroka skanējumam (basa gājiens nedaudz atgādina «Seven Nation Army»). Sekojošais otrais plates singls «Bad Blood» ir klasisks Supergrass, ar stampājošu glemroka ritmu, Igijam Popam un The Stooges raksturīgu pantu dziedājumu, savukārt slaida ģitāru akordi sasaucas ar mančestriešu The Stone Roses otrās plates «Second Coming» estētiku. Popsīgais «Rebel In You» varētu būt kāds neizdots Deivida Bovija 70. gadu skaņdarbs, arī citiem skaņdarbiem viegli piemeklēt kādu līdzinieku no rokmūzikas vēstures lappusēm («The Beatles», B. Dilans ...).

Šobrīd grupa devusies Apvienotās Karalistes koncertturnejā, tās sastāvu koncertos papildinājis abu Kombsu (solista Gaza Kombsa un taustiņnieka Roba (Rob Coombes)) jaunākais brālis Čārlijs, kas sākotnēji aizvietojis oriģinālā sastāva basģitāristu Miku Kvinnu (Mickey Quinn). Atgādināšu, ka Kvinns pagājušā gada septembrī Francijā pusmiegā izkrita pa viesnīcas logu un guva nopietnas traumas.

Izdošanas datums - 24.03.2008.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu