Amp Fiddler "Afro Strut" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Emps Fidlers (Amp Fiddler) šonedēļ atgriežas pēc divarpus gadu pauzes ar savu oficiālo otro soloalbumu "Afro Strut".

Amp Fiddler "Afro Strut" (Genuine) 10/12

Ir jau nepierasti, ka tāds pieredzējis mākslinieks tikai savos 40 laiž klajā otro soloierakstu, taču Fidlera ceļš uz panākumiem nav bijis vienkāršs. Būdams vēl zēns, viņš studējis klavierspēli Oklendas mūzikas skolā, darbojies doo-wop grupā "The Enchantments", līdz 1983. gadā, kad viņa muzicēšanu izdzirdējis pats elektriskā fanka krustēvs Džordžs Klintons (George Clinton), pievienojies P-Funk All Stars. Tā nu bija sakritis, ka leģendāro Parliament un Funkadelic taustiņnieks Bērnijs Vorels (Bernie Worrell) bija nolēmis pamest Klintona ansambli, un viņa vietā arī stājās jauniņais Fidlers.

Veselus desmit gadus viņš koncertēja kopā ar Klintonu, līdz 1990. gadā "Elektra" paspārnē kopā ar brāli izdeva pats savu plati. Tā tolaik izrādījās pārlieku eklektiska un īpašu ievērību neguva. Fidlers visus 90. gadus darbojies kā sesiju mūziķis, palīdzējis Maksvelam (Maxwell), Slum Village, sadraudzējies ar viņu producentu, nu jau nelaiķi, J Dilla, redzēts kopā ar Lucy Pearl, Brand New Heavies un pat Primal Scream.

Tikai 2004. gadā dienas gaismu beidzot ieraudzīja mākslinieka debijas plate . Pats Fidlers komentē, ka debijas albums tapis vairākus gadus un ieraksta procesā tika pieslīpētas jau senas idejas, taču jaunais albums esot tapis no tukšas lapas.

Jaunā plate ir varbūt mazliet radio draudzīgāka, Fidlers ir nedaudz mainījis dziesmu kompozicionālo struktūru, tuvinot to klasiskam variantam. To apliecina arī pirmais singls "Right Where You", kas klajā laists 21. augustā. Tas ierakstīts Mančestrā ar elektroniskās mūzikas producentu (bijušo indī rokeru "New Fast Automatic Daffodil" dalībnieks) Džastinu Kraufordu (Justin Crawford).

Fidlera labā reputācija ļāvusi ieraksta procesam piesaistīt arī afrofanka pionieri Toniju Alenu (Tony Allen), Raphael Saadiq ("Tony, Toni, Tone" un "Lucy Pearl") un melnādaino dziedātāju Stefāniju Makaju (Stephanie McKay).

Muzikāli Fidlers palicis uzticīgs soula, džeza, hiphopa un elektroniskās mūzikas stilu sajaukšanai vienā veselā. Plates otrajā skaņdarbā "f I Don''t" jūtami arī 50. gados aktuālā doo-wop vokālā stila elementi.

Skaņdarbā "Seven Mile" Fidlers mēģina lauzt dažu labu priekšstatu: "Cilvēki "8. jūdzi" parasti asociē ar Detroitu, bet visi reālie s..i, dramatiskie notikumi un jautrība notiek uz 7. jūdzes. Es centos notvert mūzikā šo sajūtu."

Kopumā teicams (kaut ne revolucionārs) mūsdienu soulmūzikas paraugs, kurā šādas mūzikas cienītājs var atrast neskaitāmas norādes uz soulmūzikas un fankmūzikas zelta fondiem.

Izdošanas datums 06.05.2005.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu