Lenny Kravitz "Baptism"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz Lenija Kravica (Lenny Kravitz) brīžiem pārspīlēto ārišķību, daudzi mūzikas cienītāji klusībā cerēja sagaidīt no šā savdabīgā tumšādainā mākslinieka vēl kādu vērtīgu muzikālo pērli.

Lenny Kravitz "Baptism"

(Virgin)

6/12

Diemžēl ... mūziķa ego ir pārņēmis visus radošā darba aspektus – dziesmu rakstīšanu, tekstu sacerēšanu, stīgu aranžēšanu, visu instrumentu iespēlēšanu un visbīstamākais – producēšanu.

Nu jau 40 gadu vecs, Lenijs Kravics laiž klajā septīto studijas plati ar daudznozīmīgo nosaukumu "Baptism", simbolizējot savdabīgu mākslinieka pārdzimšanu jaunā muzikālā kvalitātē. Atklāti sakot, neko īpaši jaunu šajā ierakstā man saklausīt neizdevās... Jāatzīmē arī albuma vizuālais noformējums, kura centrālā bilde ir asiņainā šķidrumā (katrā ziņā sarkanā krāsā) sēdošais autors.

Lielākais plates mīnuss, manuprāt, ir ieraksta skaņas kvalitāte, proti, mākslinieks to producējis galvenokārt pats saviem spēkiem. Skanējums ir nedaudz raupjš, vietām neveiksmīgi sabalansēts un vienmuļš. Domāju, ka kāda pieredzējuša producenta skats no malas būtu albumam nācis tikai par labu. "Baptism" pirmais singls "Where Are We Runnin’?" sākotnēji tiešām atstāj labu iespaidu, dinamiskais bungu bīts un melodiskais piedziedājums ierindojams pie Lenija Kravica labākajiem ātrajiem skaņdarbiem, taču plates pārējās dziesmas ir tikai kā vāja atblāzma no "Mama Said" vai "Are You Gonna Go My Way?" laikiem.

Gluži viens tomēr autors nebūtu ticis galā, divos skaņdarbos ir pieaicināti visai prominenti viesmākslinieki – hiphopa mākslinieks Jay-Z ("Storm") un saksofonists Deivid Sanborns (David Sanborn) skaņdarbā "Flash", kas diemžēl nespēj paglābt plati no tās saturiskā un muzikālā bezdibeņa.

Izdošanas datums 17.05.2004.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu