The Decemberists "The Crane Wife" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"The Decemberists" šonedēļ laiž klajā jaunu studijas darbu "The Crane Wife". Albums ir lielisks kā vienmēr!

The Decemberists "The Crane Wife"

(Capitol)

9/12

Sasodīts, kā gan es pats vēlējos būt sarakstījis "Here I Dreamt I Was An Architect" - dziesmu no "The Decemberists" 2002. gada plates !

"Decemberists" līdera un galvenā dziesmu autora Kolina Meloja (Colin Meloy) dziesmu rakstīšanas talants ir apbrīnojams! To apliecina arī fakts, ka Melojs ir ieguvis zinātnisko grādu literatūras jomā. Viņa īsie stāstiņi, kas ietērpti akustiska indīfolka drānās, ir grupas pamatu pamats.

Arī jaunajā platē ir atrodama dziesma, kas liek labsajūtā nopūsties, - Meloja duets ar brīnišķīgo dziesminieci Lauru Veirsu "Yankee Bayonet". Dziesma ir kā savdabīgs duets starp pilsoņu karā kritušu zaldātu un viņa atraitni sievu. Fantastiskā divbalsība izved mūs cauri šo abu varoņu dzīvei - no iepazīšanās mirkļa kādā gadatirgū līdz kareivja nāvei karalaukā. Sasodīti ģeniāli!

The Decemberists "The Crane Wife"
The Decemberists "The Crane Wife" Foto: Publicitātes foto

Iespējams, tieši šis liekais smagums, ko piešķir klasiskā roka naftalīna aranžējumi, arī mazliet vietām uz kādu brīdi nogremdē plati, taču Meloja lieliskās melodijas un teksti paglābj. Nevar jau laikam prasīt vienā platē gan "Engine Driver" un "Here I Dreamt I Was An Architect", gan "The Sporting Life" un "Yankee Bayonet".

Un, jā, "Yankee Bayonet" ir 12/12!

Izdošanas datums 03.10.2006.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu