The Magic Numbers "The Magic Numbers" (3)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas žurnāla "Mojo" gada debitanti "The Magic Numbers" mēģina attaisnot sev piešķirto pagodinājumu, laižot klajā debijas plati "The Magic Numbers".

The Magic Numbers "The Magic Numbers"

(Heavenly)

7/12

Divi brāļu un māsu pāri no Londonas, Ņujorkas un Trinidadas vizuāli atgādina hipiju laikus, šis saulainais un pozitīvais enerģijas lādiņš jūtams arī daudzās grupas dziesmās. Protams, "The Magic Numbers" jau nodēvēti par kārtējo britu mūzikas atradumu, zīmīgi, ka pats veterāns Braiens Vilsons ("The beach Boys") izvēlējies grupu kā iesildītājus saviem Lielbritānijas koncertiem.

Skatoties grupas aktuālo pusanimēto video "Forever lost", atmiņā atausa vēl kāda 90. gadu "jaunā" cerība Ultrasound, atzīšos, biju pavisam piemirsis, ka toreiz ekscentriskais Andrew "Tiny" Wood 1999. gadā laida klajā ilgi gaidītu debijas dubultalbumu, kas patiesībā bija pat diezgan labs, neskatoties uz kritiķu vilšanos. Diemžēl grupa pēc gada izjuka... ne par to stāsts. Interesanti, ka katras grupas goda lieta šodien ir radīt animētu video, šķiet, tas viss tā pa īstam aizsākās ar 1997. gada Radiohead eposu "Paranoid Android".

"Forever lost" vieglais indīpops iemantojis arī mūsu radiostaciju ievērību, melodiskais hits liekas tuvs vēl kādiem spilgtiem šā gada debitantiem, proti, Hal, kas savās intervijās neslēpj lielo sajūsmu par "The Magic Numbers".

Plates otrajā daļā iekļautas vairākas lēnas un brīžiem par daudz izstieptas kompozīcijas, māsas un brāļa duets atgādina kaut ko no 60. gadu "Mamas and the Papas" un 80. gadu "The Beautiful South" popmūzikas repertuāra. Jāatzīst, ka visa plate kopumā nav tik spilgta kā daži pirmie hitsingli, tomēr, ja dzīvē pietrūkst pozitīvisma, šādi ieraksti laiku pa laikam spēj izpalīdzēt.

Izdošanas datums 13.06.2005.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu