Arab Strap «The Last Romance» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotu eksistenciālais postfolka duets Arab Strap laiž klajā jaunu studijas albumu «The Last Romance».

Arab Strap «The Last Romance»

(Chemikal Underground) 9/12

Pēc skaita sestais studijas darbs savā ziņā turpina iepriekšējās platesvirzību, proti, no lēnā, depresīvā «Arab Strap» uz ātro un depresīvo «Arab Strap».

Arī šogad Aidans Mofats (Aidan Moffat) un Malkolms Midltons (Malcolm Middleton) pirms jauna Arab Strap ieraksta parūpējušies katrs par savu soloplati. Mofats gada sākumā laida klajā sava projekta Lucky Pierre otro albumu, kas ir savdabīgs atslodzes elektroniskās un dzīvās mūzikas ieraksts, savukārt Midltons izdevis savu solo «Into The Woods», kas visā visumā nav peļams veikums, no tā īpaši varētu izcelt skaņdarbu «A Happy Medium».

Būtībā Arab Strap ir divu cilvēku kopdarbs, kurā viens (Midltons) atbildīgs par pavadījumu, otrs (Mofats) - par saturu. Atšķirībā no pirmajiem ierakstiem, kuros dominēja Mofata «paģiru» rīta tekstu estētika un primitīva (labā nozīmē) bungmašīna, jaunais ieraksts ir daudz dzīvāks un instrumentāli krāsaināks (šoreiz nedaudz sliktā nozīmē).

Jāsaka, ja nebūtu Mofata īpatnējās balss un klātbūtnes, Arab Strap pēdējie divi albumi drīzāk izklausītos pēc Midltona solo projektiem, par laimi, jaunajā platē «The Last Romance» netrūkst «klasiska» Arab Strap. Spožākais skaņdarbs, manuprāt, ir bezritma monologs «Chat In Amsterdam Winter 2003», kas izskan īdoša akordeona pavadībā.

Plates pirmais singls «Don't Ask Me To Dance» arī ir savā ziņā «klasisks» Arab Strap, šoreiz Mofata vienkāršo melodiju uztur nemainīgs un viegls roka bīts. Vismaz divās dziesmās Mofatam palīdz kādas sievietes balss.

Starp citu, viens grupas albums šogad jau ieraudzīja dienas gaismu, proti, projekta mājas lapā bija iespējams pasūtīt dzīvā koncerta ierakstu «Acoustic Request Show», kurā puiši izpildīja dziesmas no visiem albumiem.

Kopumā solīda atgriešanās ... iespējams, plate būtu vēl spēcīgāka, ja brīžiem tā nekļūtu par nedaudz vienkāršota roka placdarmu, taču Mofata trāpīgie un brīžiem pārlieku atklātie teksti to daļēji kompensē.

«Arab Strap» diskogrāfija:

1. «The Week Never Starts Round Here» (1997) 2. «Philophobia» (1998) 3. «The Red Thread» (2001) 4. «Elephant Shoe» (2000) 5. «Monday At The Hug & Pint» (2003) 6. «The Last Romance» (2005)

Izdošanas datums 17.10.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu