Asian Dub Foundation "Enemy Of The Enemy"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Pēdējā dumpinieku grupa Lielbritānijā" - tā par Asian Dub Foundation izsakās mūzikas kritiķi.

Asian Dub Foundation "Enemy Of The Enemy"

(EMI)

9/12

Tam varētu piekrist, jo ADF ir vieni no retajiem, kas paralēli mūzikai nodarbojas ar dažādu sociālo un politisko jautājumu risināšanu. 2002. gadā ar ADF atbalstu no ieslodzījuma tika atbrīvots kāds Āzijas strādnieks, kurš pašaizsardzības nolūkos 1987. gadā nogalinājis balto cilvēku. Arī savā mūzikā grupa semplē dažādus citātus par britu impērijas radītajām negatīvajām sekām, par nabadzību Brazīlijā, kur uzstājās ar vairākiem koncertiem u.c.

ADF izveidojās jau 1993. gadā, un "Enemy Of The Enemy" ir grupas sestais ieraksts pēc 2000. gadā iznākušā "R.A.F.I.". Savā mūzikā ADF apvieno dub, punk, drum’n bass, Bengali folk mūziku, antifašistiskas, pret vardarbību un rasismu vērstas idejas.

"Enemy Of The Enemy" ir vitāls un stipri elektronizēts albums, kurā tiek apskatītas grupai šobrīd sasāpējušas sociālās problēmas, varbūt mūziku nedaudz atvirzot otrajā plānā. ADF ir ļoti laba reputācija kā dzīvajai koncertu grupai, kas nozīmē, ka ieraksts, visticamāk, nesniedz 100% iespaidu par muzikālā materiāla potenciālu.

Interesanti, ka skaņdarbā "1000 Broken Mirrors" kā viesvokāliste pieaicināta arī savā ziņā dumpiniece - Sinead O’Connor.

Izdošanas datums 07.01.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu