These New Puritans «Beat Pyramid» (3)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
These New Puritans
These New Puritans Foto: publicitātes
References: API SITE

Janvāris mums dāvājis vēl vienu daudzsološu debijas plati - Austrumanglijas kvarteta These New Puritans ierakstu «Beat Pyramid».

These New Puritans «Beat Pyramid»

(Domino)

10/12

Apvienotajā Karalistē mūzikas biznesā lietas notiek daudz savādāk kā Latvijā, īpaši jau tas jāsaka par mākslinieku PR tēla veidošanu. Rietumu medijos katrs skandāls, katrs skaļāks izteikums rada tikai papildu popularitātes punktus. Atcerēsimies kaut vai britpopa ēras skaļos mūziķu paziņojumus, ka «neviens nav ierakstījis labāku dziesmu par «xxx«», «mēs esam labākā grupa pasaulē» u.tml. Latvijā diemžēl katrs šāds izteikums tiek tulkots kā augstprātība vai muļķība, bet pat nelaiķis KA profesors Raitis Vilciņš savās lekcijās ir stāstījis, ka pastāv atsevišķa skandālu radīšanas māksla...

Jā, un, lūk, arī šie jaunie puiši un viena meitene nākuši klajā ar šādiem paziņojumiem: «Rokmūzika ir pilnīgi mirusi, un ideja, ka šajā formātā ir iespējams radīt ko jaunu, ir vienkārši smieklīga,» vai arī: «Mēs albuma vajadzībām ierakstījām simts dziesmas, dažas no tām varētu pārdot kādai no tām s..da indie grupām,» komentē žurnāla «Q» intervijā grupas līderis Džeks Bārnets (Jack Barnett). «Ja mums šīs dziesmas nelikās pietiekami labas, tad tām grupām tās būtu labākais, kas viņiem bijis.»

Diezgan jau lecīgi (manuprāt, labā nozīmē), taču 20 gadu vecumā šādi izteikumi nāk ārā paši no sevis. Atceros sevis paša izteikumus, ko publicēja vietējais laikraksts pēc The Satellites uzvaras «Liepājas dzintarā 97», proti, ka «nav nekāds prieks būt labākajam starp s..diem ... Protams, daudzi apvainojās...

No otras puses, nav jau, protams, no Rietumiem jāpārņem viss, kas spīd un laistās, jāveido pašiem sava muzikālās vides kultūra. Bet reizēm gan tomēr pietrūkst nelielu asumu, kas varētu radīt kādu papildu rezonansi, ažiotāžu par vienu vai otru mākslinieku, grupu, dziesmu vai albumu.

Nu gan esmu pamatīgi novirzījies no tēmas ... tātad These New Puritans ir četri jauni cilvēki; dvīņubrāļi Džordžs un Džeks Bārneti, Tomass Heins (Thomas Hein) un Sofija Džonsone (Sophie Sleigh-Johnson). Grupas nosaukums aizgūts no leģendārās britu grupas The Fall dziesmas «New Puritan«. Marka E Smita ietekme spēcīgi jūtama arī jaunā Džeka Bārneta dziedāšanas/rečitēšanas manierē.

Muzikāli dziesmās dominē fūzēts bass, tiek izmantotas efektētas bungas, sintezatori un elektriskās ģitāras, par producēšanu atbildīgs Garets Džounss (Gareth Jones), kas strādājis ar Depeche Mode, Wire, Liars, Einsturzende Neubauten u.c.

Arī grupas izsūtītā preses relīze ir pārsteigumu pilna, proti, pie savām ietekmēm TNP pieskaita sengrieķu mitoloģiju, 16. gadsimta okultistu, matemātiķi Džonu Dī, numeroloģiju (»Numbers«) (piemērs: "What«s your favourite number?/What does it mean?/Number one: the individual/Number two: duality/Number 3: …numerology is all s**t.»)", komediantu («MKK3») Maiklu Berimoru (Michael Barrymore) un terorismu.

Svaigi un gaumīgi!

Izdošanas datums - 28.01.2007.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu