Jaga Jazzist «Stix»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaga Jazzist ir 10 cilvēku projekts, kas izveidojies krāšņajā fjordu zemē Norvēģijā.

Jaga Jazzist «Stix»

(Ninja Tune)

11/12

Projekts apvieno māksliniekus, kas nāk no dažādiem mūzikas žanriem un vidēm – daļa saistīti ar Norvēģijas elektronisko mūziku (Royksopp), daļa ar džezu (Bugge Wesseltoft), citi ar postroka un eksperimentālās elektronikas mūziku (Alog, Supersilent, Motorpsycho). Būtībā Jaga Jazzist apvieno sevī visu to labāko, ko piedāvā Norvēģijas mūzika.

Jaga Jazzist jaunākais ieraksts satuvina dažādus mūzikas virzienus, īpaši akcentējot džeza un elektroniskās mūzikas sintēzi, izmantojot virkni dzīvo instrumentu – trompeti, saksofonu, klarneti, trombonu, rhodes piano, ģitāru. Muzikālās asociācijas veidojas gan ar Čikāgas meistariem «Tortoise» un «Isotope 21», gan ar elektroniskās mūzikas vārdiem «Squarepusher» un «Plone».

Albumu izdod progresīvā ierakstu izdevniecība «Ninja Tune», kas pagājušogad jau parūpējās par izcilu džeza un elektronikas pārstāvju «Cinematic Orchestra» albumu «Everyday». «Stix» mūzika ir muzikāli eklektiska un saistoša klausāmviela no sākuma līdz pašām beigām un noteikti pretendē, manuprāt, uz vienu no gada labākajiem ierakstiem savā žanrā.

Izdošanas datums 03.05.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu