Daniel Lanois «Shine»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no lielākajiem un patīkamākajiem gada muzikālajiem pārsteigumiem ir superproducenta un komponista Deniela Lanuā (Daniel Lanois) jaunākais soloieraksts.

Daniel Lanois «Shine»

(Anti Inc)

11/12

1951. gadā dzimušais mākslinieks, kas slavens kļuvis, strādājot 80. gados ar U2, Bobu Dilanu (Bob Dylan) un Pīteru Geibrielu (Peter Gabriel), spējis radīt tiešām saturiski un muzikāli kvalitatīvu un, galvenais, laikmetīgu ierakstu, tajā pašā laikā nezaudējot pats savu komponista un producenta rokrakstu.

«Shine», kas ir mākslinieka trešais soloieraksts un pirmais pēc 10 gadu pārtraukuma, spilgtākais mirklis varētu būt Lanuā duets ar ilggadējo kolēģi Bono skaņdarbā «Falling At Your Feet», kas kā labi nostāvējies vīns nespēj atstāt klausītāju vienaldzīgu. Atšķirībā no sava laikabiedra Geibriela ilgi gaidītās atgriešanās mūzikā, Lanuā to paveicis, manuprāt, daudz veiksmīgāk un interesantāk.

Mākslinieks izmanto visus savā arsenālā esošos muzikālos trikus – ambient, folk, country, blues elementus, iespēlējis gandrīz visus instrumentus, izņemot bungas, kuras ierakstā spēlē neviens cits kā pats Braiens Bleids (Brian Blade).

Ja pastāv nosacīta pieaugušo alternatīvā mūzika, tad «Shine» noteikti ir viens no šā gada spilgtākajiem un labākajiem ierakstiem šajā kategorijā. Mākslinieka vokālās dotības ir, manuprāt, pašpietiekamas, vietām atgādinot Ričardu Hauliju (Richard Hawley) un Babybird.

Izdošanas datums 22.04.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu