William Parker "Eloping With The Sun"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no džeza mūzikas interesantākajiem basģitāristiem Viljams Pārkers (William Parker) ar jauno ierakstu "Eloping With The Sun" ir pārsteidzis klausītājus, basģitāras vietā izmantojot četru stīgu marokāņu instrumentu zintir.

William Parker "Eloping With The Sun" (Riti) 7/12

Sastāvs: William Parker - zintir; Joe Morri - banjo, banjouke; Hamid Drake - frame drum.

Arī viņa pastāvīgie mūziķi nomainījuši bungas un ģitāru pret eksotiskajiem Āfrikas instrumentiem. Tieši Ziemeļāfrikas rituālu un blūza mūzikas sintēze ir saklausāma šajā platē. Mūziķi izvēlējušies brīvi improvizēt, kas rezultātā spēj radīt pietiekoši autentisku un izteiksmīgu tā dēvētā afrikāņu transa ritmu un atmosfēru kolāžu, kas brīžiem rada subjektīvas asociācijas ar klasiķiem Art Ensemble Of Chicago.

Pats Pārkers ir leģendāra personība avangarda un frīdžeza mūzikā, sadarbojies ar David S. Ware, Cecil Taylor, Matthew Shipp, Mat Maneri u.c. Mākslinieka pirmais solo ieraksts nācis klajā jau 1979. gadā, 80. gados viņš muzicējis kopā ar Cecil Taylor grupu un vēlāk sācis ierakstīties atkal kā līderis.

Izdošanas datums 21.01.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu