Barbara Morgenstern "Nichts Muss"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Barbaru Morgenšetrnu (Barbara Morgenstern) mūzikas cienītāji mēdz dēvēt par data pop viļņa mākslinieci.

Barbara Morgenstern "Nichts Muss" (Monika) 9/12

Nezinu, cik šāds apzīmējums ir pamatots un korekts, tomēr šai tendencei varētu atbilst virkne mākslinieku – Postal Service, Ms. John Soda, Notwist, DNTeL u.c.

Mākslinieces galvenā atšķirīgā iezīme, protams, ir vācu valoda, kurā viņa ir iedziedājusi visas albuma dziesmas, atšķirībā no saviem tautiešiem Notwist. "Nichts Muss" ir Barbaras trešais studijas ieraksts kopš 1997. gada, un to producējis viens no vācu elektroniskās mūzikas elektriniskā daba (dub) guru Pole, kas iejuties sev nedaudz netipiskā lomā. Pie plates strādājis arī Tomass Fēlmans (Thomas Fehlman), kas iepriekš producējis gan Orb, gan Erasure, kā arī pats izdevis vairākus ierakstus.

Skaņdarba "We’re All Gonna Fucking Die" nosaukums aizgūts no skandalozā vācu projekta Atari Teenage Riot solista Alec Empire, ko viņš izmantojis kādā koncertā, uzrunājot klausītājus. Vācu valodas izmantošana, manuprāt, ir lielākais šā ieraksta trumpis, kas kopā ar smalko elektronisko pavadījumu padara "Nichts Muss" par vienu no sava žanra labākajiem paraugiem.

Izdošanas datums 14.04.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu