Scouting For Girls "Scouting For Girls" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau otro nedēļu pēc kārtas šis Londonas trio Scouting For Girls atrodas Apvienotās Karalistes pirktāko albumu topa virsotnē.

Scouting For Girls "Scouting For Girls"

(SonyBMG)

7/12

Britu klausītāji acīmredzot ir izslāpuši pēc kaut kā viegla, gaiša, naiva... 2007. gada vidū ar līdzīgu britpopisku skanējumu topus bija okupējuši The Hoosiers, nu kārta pienākusi Scouting For Girls. Jāsaka, ka puišiem tā uzreiz lielus panākumus gan neizdevās gūt - pirmie albuma singli "It''s Not About You", "She''s So Lovely", protams, guva zināmu ievērību, "She''s So Lovely" pat debitēja singlu topa pirmajā desmitniekā, taču tikai tagad - 5 mēnešus kopš debijas albuma izdošanas, pateicoties hitsinglam "Elvis Ain''t Dead", puiši ir numur viens.

Un tas nav nekāds brīnums. Šādas melodiskas, brīžiem ļoti saldas, pat salkanas mūzikas šajā gadu desmitā britu rokmūzikā ir pietrūcis. Savulaik 90. gadu vidū britpopa ēras laikā kā šādus (gan ne tik popsīgus) piemērus var minēt Dodgy ar "Good enough", Boo Radleys ar "Wake Up Boo!", vēlāk nāca īri The Thrills u.c. Tiesa, ja kāda no britpopa grupām atļāvās šādus izteiktus pop skaņdarbus, tad uz kopējā muzikālā materiāla fona (albuma) šis "cukurs" tika nedaudz atšķaidīts ar dažādiem interesantiem eksperimentiem.

Scouting For Girls "Scouting For Girls"
Scouting For Girls "Scouting For Girls" Foto: Publicitātes foto

Grupu 2005. gadā dibinājuši seni draugi Rojs Straids (Roy Stride), Gregs Čērčhauss (Greg Churchouse) un Peters Elards (Peter Ellard). Liels atbalsts puišiem bijis digitālo lejupielāžu serviss "www.intomusic.co.uk", kas īpaši aktīvi popularizējis grupas singlus.

Ja albumu ievada vēl salīdzinoši nopietnais "Keep on Walking", tad "She''s So Lovely" jau ir perfekti uzbūvēts popmūzikas singls ar līdzi dziedamu, vienkāršu piedziedājumu un "bīčboiskām" fona falsetu balsīm. "It''s Not About You" turpina šo nepiespiesto skanējumu. Mūzikas izdevums NME savā recenzijā (2/10) salīdzinājis Scouting For Girls ar vēl vienu britu grupu Athlete, tikai ar piebildi - "ja "Athlete" būtu idioti".

"Un vispār dziesmas ir tik popsīgas, ka tā tā vien gribas dziedāt līdzi ... ja esi idiots," - tā NME.

Es gan nebūšu tik kritisks, jo, manuprāt, pats NME reizēm pārspīlē, kaut vai ar grupas Arctic Monkeys debesīs celšanu, kas savā būtībā spēlē ļoti amerikānisku mūziku. Vispār, NME prāt, sanāk diezgan jocīgi ... tie 250 000 cilvēku, kas iegādājušies "Scouting For Girls" albumu, ir idioti...

Kopumā puišu lielākā kļūda ir nesabalansētība - katram "Elvis Ain''t Dead" pretī būtu jāliek kāds muzikāli eksperimentālāks skaņdarbs, nevis vēl primitīvākie "James Bond" vai "Heartbeat".

Baidos, ka kritiķi noraks šo grupu, un nelīdzēs, ja otrajā albumā Scouting For Girls kļūs nopietnāki un eksperimentālāki. Šis ir viņu laiks, otras tādas iespējas, visticamāk, nebūs.

Izdošanas datums - 28.08.2007.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu