Deerhunter "Microcastle"/"Weird Era Cont." (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Atlikušas vēl tikai divas dienas, līdz mūzikas gaumes noteicēji "Pitchforkmedia.com" izziņos savu 2008. gada labāko albumu topu. Esmu puslīdz drošs, ka pirmajā vietā (vismaz top3) būs šis ieraksts.

Deerhunter "Microcastle"/"Weird Era Cont."

(Kranky, 4AD)

10/12

"Pitchforkmedia.com" ir vienmēr bijuši savi favorīti, savi mākslinieki, kurus šis ietekmīgais portāls atbalsta un popularizē, viens no šādiem pēdējos gados bijis arī Atlantas kvintets Deerhunter ar uzsvērti (Marfana sindroms) kalsno Brendfordu Koksu (Bradford James Cox) priekšgalā.

Jāsaka, ka reizēm nepiekrītu "Pitchforkmedia.com" albumu vērtējumiem, piemēram, manuprāt, šogad par zemu novērtēts Ladyhawke ieraksts, pirms dažiem gadiem nepelnīti bargi nokritizēti Travis, bieži vien arī "Pitchforkmedia.com" kritiķi pārslavē kādus savus favorītus, jāmin tie paši Blitzen Trapper, No Age, The Hold Steady u.c.

Šāda sākotnēja pārslavēšana, manuprāt, attiecināma arī uz Deerhunter iepriekšējo albumu jau slavēts pamatoti. Acīmredzot "Pitchforkmedia.com" cilvēki saskatīja lielu postenciālu šajā ekscentriskajā jauneklī un jau avansā deva grupai bonuspunktus.

Šogad uz Koksu un Deerhunter liktās cerības attaisnojušās par visiem 100% - jau gada sākumā internetā nelegāli pieejamais un tikai augustā digitāli izdotais trešais grupas albums "Microcastle" ir tīra manta. Arī drīz pēc "Microcastle" sesijām izdotais bonusalbums "Weird Era Cont." ir teicams.

Par grupu un Koksa solo jau rakstīju savos iepriekšējos apskatos, tādēļ šoreiz pie grupas biogrāfijas daudz nekavēšos, piebildīšu tikai, ka grupai nesen pievienojusies jauna ģitāriste (Colin Mee vietā) Vitnija Petija (Whitney Petty), kas bijusi Koksa skolas draugu lokā.

"Microcastle" atšķirībā no pirmajiem grupas ierakstiem varētu tikt uzskatīts par Deerhunter pop albumu, arī pats Kokss intervijās atzinis, ka šoreiz nav vēlējies garus eposus, bet gan īsformāta dziesmas.

"Mani interesē mikrostruktūra,"

par albumu stāsta Kokss.

Šo ieceri pilnībā atspoguļo brīnišķīgā popdziesma "Agoraphobia" (skat. audio) ... sākumā pat neticēju, ka tie ir tie paši psihedēliskie Deerhunter.

Taisnības labad jāpiebilst, ka šādi un līdzīgi ieraksti diezgan bieži bija sastopami 1990. gadu sākumā un vidū, taču, ja Deerhunter kādu jaunu klausītāju ieinteresē par My Bloody Valentine, Slowdive vai Spaceman 3, tad Koksa misija var tikt uzskatīta par izpildītu.

Izdošanas datums - 28.10.2008.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu