Adele «21» (35)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

22 gadus vecā britu «baltā soula» zvaigzne Adele šonedēļ pārliecinoši iekarojusi Apvienotās Karalistes albumu topu, pirmajā nedēļā pārdodot 208 000 sava otrā studijas albuma «21» kopiju.

Adele «21»

(XL, Columbia)

8/12

Līdzīgs scenārijs bija vērojams arī 2008. gadā, kad Londonā dzimusī Adele, kas togad ikgadējā britu mūzikas kritiķu aptaujā («BBC Sound of 2008») bija ierindojusies pozīcijā numur 1, arī iekaroja topa augšējo pakāpienu ar debijas plati «19».

Tā arī neesmu sapratis, ar ko Adele atšķiras no, piemēram, «baltā soula» zvaigznes Džosas Stounas (Joss Stone), Džerijas Halivelas vai Martines Makačenas (Martine McCutcheon). Jā, Adelei ir spēcīgs, viegli piesmacis, patīkami čerkstošs vokāls, bet, kas vēl viņu padara atšķirīgu? Tā ir mīkla, kas jāatrisina.

Muzikāli gan iepriekšējais albums, gan šis ir retrosoula + popbalāžu kokteilis, kuru īpašu interesantu nepadara arī divu producēšanas dūžu - Pola Epsvorta (Paul Epworth) un Rika Rubīna (Rick Rubin) pieliktais pirksts.

Adele "21"
Adele "21" Foto: Publicitātes foto

Viens gan ir skaidrs, ka pēc šā gada vizītes ASV, kur Adele prezentēja savu jauno albumu Amerikas mūzikas industrijas dūžiem, jau aizrunāti visi iespējamie sarunu šovi (18. feb. «Today», 21. feb. «Late Show With David Letterman», 24. feb. «The Ellen DeGeneres Show» un «Jimmy Kimmel Live!» utt.), kuros Adelei būs iespēja savaldzināt «pārsūzanboiloto» amerikāņu klausītāju. «Lady Antebellum» popkantri superhita «Need You Now» dzīvā versija, kas iekļauta kā albuma bonuss, arī, visticamāk, būs šāviens desmitniekā.

Protams, 2012. gadā Adelei tiks arī kāds «Grammy», esiet droši!

Kopumā dažas dziesmas, nenoliedzami, platē ir veiksmīgi radiosingli, taču atsevišķas smeldzīgās garās notis, kuras caurvij kārtējo poproka balādi, ir vienkārši kaitinošas.

Un kāpēc albuma noslēgumā bija akustiskā folka versijā jāpārveido ģeniālā «The Cure» dziesma «Lovesong»? Šāds gājiens vairāk piestāvētu kiča grupai «Nouvelle Vague»...

Izdošanas datums: 19.01.2011.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu