The Go! Team «Rolling Blackouts» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc trīs gadu pauzes dzīvespriecīgais britu deju/hiphopa/indīpopa kolektīvs «The Go! Team» atgriežas ar jaunu studijas albumu «Rolling Blackouts».

The Go! Team «Rolling Blackouts»

(Memphis Industries)

9/12

Jaunais Braitonas seksteta albums seko 2007. gada «Proof of Youth» un 2005. gada lieliskajai debijai «Thunder, Lightning, Strike», kas «TVNET Mūzika» slejās novērtēts ar augsto atzīmi 11/12.

Arī jaunajā platē, kas muzikāli turpina samplēt visdažādākās skaņas - «Motown» zelta soula klasiku, tehno, fanku, sajaucot to vienā miksā ar hiphopa bītiem un vokāliem, ir vairāki skaņdarbi, kas ir tuvu pilnībai. Iespējams, «Buy Nothing Day» (skat. video) vispār ir viens no gada jaudīgākajiem šā kaleidoskopiskā popmūzikas ieraksta skaņdarbiem - 12/12!

Dziesmas galvenais trumpis - pagājušā gada mūzikas atklājums - grupas «Best Coast» solistes un dziesmu autores Betānijas Kosentinos (Bethany Cosentino) viesvokāls (ar Betāniju grupa jau sadarbojusies 2009. gadā), kas dziesmai asignē savdabīgu sērfpopa (surf-pop) nokrāsu. Protams, visa pamatā izcila melodija. Starp citu, vairākas dziesmas jaunajā «The Go! Team» albumā sākotnēji tapušas tieši ar ģitāru, un tikai vēlāk skaņdarbi apaudzēti ar dažādiem sampliem, bītiem un citām muzikālām dekorācijām (metalofonu, pūšamajiem instrumentiem u.c.).

The Go! Team "Rolling Blackouts"
The Go! Team "Rolling Blackouts" Foto: Publicitātes foto

Vēl viena no viesmāksliniecēm albumā ir Sanfrancisko psihedēliskā roka trio «Deerhoof» dziedātāja Satomi Macuzaki (Satomi Matsuzaki), kura dzirdama skaņdarbā «Secretary Song».

«»Secretary Song» ir piesātināta ar dažādiem skaņu efektiem, rakstāmmašīnu, telefonu trokšņiem. Dziesmai ir savdabīga 1960. gadu «Man Men» seriāla noskaņa,» komentē ģitārists/bundzinieks Aiens Partons (Ian Parton).

«Satomi dzied par to, kā viņai riebjas strādāt par sekretāri.»

Vairāk par albuma tapšanu un saturu pievienotajā dokumentālajā īsfilmā (skat. video).

Kopumā lieliska deju plate, kurā, manuprāt, tomēr ir pārāk daudz instrumentālu kompozīciju, kas uz to dziesmu fona, kurās izmantots vokāls, izskatās daudz blāvāk.

Izdošanas datums - 01.02.2011.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu