The Coral «The Invisible Invasion» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liverpūles sekstets The Coral īsā laika posmā laiž klajā nu jau ceturto studijas plati «The Invisible Invasion».

The Coral «The Invisible Invasion»

(Deltasonic)

7/12

Darbs pie albuma sācies jau 2004. gadā Londonas studijā producentu Džefa Berova (Geoff Barrow) un Eidriena Atlija (Adrian Utley) no Portishead uzraudzībā. Puiši noīrēja studiju uz divām nedēļām, lai noslīpētu un ierakstītu 18 jaunas dziesmas, no kurām platē iekļautas divpadsmit. Kā pirmais singls no plates izvēlēts lipīgais un melodiskais «In The Morning».

Kopš lieliskā pirmā albuma puiši vienmēr spējuši nākt klajā ar izcili labiem singliem, liekot nepacietībā berzēt rokas par gaidāmo albumu. Kas attiecas uz diviem iepriekšējiem ierakstiem, tad vairāk nekā apdullinošas psihedēlijas diemžēl tajos nebija. Gandrīz jau «nolaidu podā» arī šo puišu veikumu, neskatoties uz vairākām noklausīšanās reizēm, radās sajūta, ka arī šoreiz platē ir tikai viena dziesma «In The Morning». Paldies dievam, tādas ir vismaz trīs.

Saprotiet pareizi, man nav nekas iebilstams pret psihedēliskiem eksperimentiem, ja ar tiem nodarbojas konstanti un nenogurdināmi, taču kādēļ jākaitina klausītājs ar izcilām popdziesmām («In The Morning», «Grey Harpoon», «Pass It On» vai «Bill McCai»)?

Iespējams, The Coral, būdami jauni, vēl joprojām cīnās ar iekšējiem kompleksiem, kas saistīti ar nopietnu rokmūziku? Katrā ziņā laikabiedri un stila līdzinieki The Zutons un The Bandits, šķiet, par to daudz nebēdā un nākotnē, visticamāk, laidīs klajā teicamus otros albumus.

«The Invisible Invasion» sākas ar klasisku puišu skarbo gabalu «She Sings The Mourning», kas rada zināmu ievada sajūtu un intrigu. «Cripples Crown» nāk kā atvieglojums ar vieglu ģitāras piesitienu un Džeimsa Skelija (James Skelly) izteiksmīgo vokālu. Turpmākās trīs dziesmas aizslīd nebūtībā, līdz plate atmostas tā pa īstam ar vadošo popsinglu «In The Morning». Diemžēl ar to arī viss beidzas, turpinājums ir neizteiksmīgs vectēvu folka un psihedēliskā roka darinājums.

Katru reizi, klausoties The Coral, nepamet sajūta, ka puiši varētu ierakstīt ģeniālu rokhitu albumu, varbūt zēniem jāpaņem neliels atvaļinājums, galu galā katru gadu pa jaunam albumam, šķiet, tomēr ir par daudz...

Izdošanas datums 23.05.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu