Junior Boys «So This Is Goodbye» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kanādas, Ontario indī tehnopopa kolektīvs «Junior Boys» laiž klajā otro studijas plati «So This Is Goodbye».

Junior Boys «So This Is Goodbye»

(Domino Records)

10/12

Jau 2003. gadā, kad tika izdots «Junior Boys» pirmais albums «Last Exit» mūzikas prese vai spiedza aiz sajūsmas, togad gan par galveno indī un elektroniskās mūzikas fenomenu kļuva Bena Gibarda «The Postal Service», taču nebija grūti paredzēt, ka «Junior Boys» pēc dažiem gadiem vēl liks par sevi manīt.

Vasarā singla formātā tika izdots pirmais puišu Džeremija Grīnspana (Jeremy Greenspan) un Džonija Dārka (Johnny Dark) jaunā albuma vēstnesis - singls «In The Morning». Tas daudziem lika cerīgi raudzīties uz gaidāmo plati un, manuprāt, šīs cerības ir attaisnojušās ar zināmu uzviju.

Lai raksturotu «Junior Boys» mūziku atliek minēt sekojošu mūzikas ansambļu vārdus - «Zoot Woman», Ērlands Oije, «Depeche Mode», «Scritti Politti», «Les Rythmes Digitales» un «The Postal Service». Visas šīs ietekmes sasūcas vienā veselā, brīžiem izcili melodiskā un labskanīgā 11 jaunu dziesmu albumā.

Te gan jāpiebilst, ka šis albums tapis galvenokārt dziedātāja Džeremija Grīnspana uzraudzībā, bez sākotnējā grupas dalībnieka Dārka palīdzības. Varbūt šoreiz arī tas ir nācis par labu, jo, manuprāt, jaunā plate tomēr ir veiksmīgāka par debijas ierakstu.

Plati ievada «Double Shadow» sintezatora saraustītie signāli, kurus papildina nedaudz čukstošs Grīnspana vokāls, iestājas bīts a la Zoot Woman, no tāluma pakāpeniski tuvojas sintezatora skaņu siena un, iestājoties basa gājienam, tā vien liekas, ka esmu atgriezies 80. gadu vidū ar «Depeche Mode» hita «World In My Eyes» ritmiem atskaņotājā. «The Equalizer» turpina iesākto ritmu un skaņu krāsu paleti, parādās izteiktākas melodijas, lirsikas atkāpes. «First Time» jau var dēvēt par brīnišķīgu elektronisku balādi, kurā Grīnspana balss skan unisonā ar sintezatora tēmu.

Junior Boys «So This Is Goodbye»
Junior Boys «So This Is Goodbye» Foto: Publicitātes foto

Kopumā gan nevaru pievienoties daudzu mūzikas kritiķu milzīgajai sajūsmai (Pitchforkmedia - 9/10), jo, neskatoties uz spēcigiem bītiem un aranžējumiem, lielākā daļa dziesmu nepaliek atmiņā. Drīzāk «Junior Boys» kalpo kā noskaņu mūzika, ceļojumu, pārdomu fons, taču šādiem ierakstiem bieži vien ir salīdzinoši īss mūžs, tas skar tikai noteiktu klausītāju daļu un diemžēl atstāj pilnīgi vienaldzīgus citus. Un vienaldzība ir sliktākais, kas var notikt ar mākslinieku.

Iesaku: «In The Morning»

Izdošanas datums: 31.07.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu