Dj Shadow «The Private Press»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atšķirībā no šogad iznākušajiem, tā dēvētās elektroniskās mūzikas pārstāvju Gus Gus un Nightmares On Wax albumiem, šis Dj Shadow radītais ieraksts, manuprāt, ir galvas tiesu pārāks.

Dj Shadow «The Private Press»

(A&M Rec)

10/12

Ieilgusī pauze starp albumiem šoreiz ir nākusi par labu. Sešus gadus kopš iepriekšējā albuma, Dj Shadow nodarbojies ar remiksu un dažādu projektu īstenošanu, pazīstamākais no tiem ir triphopa superprojekts U.N.K.L.E., kurā piedalījušies Toms Jorks (Thom Yorke) no Radiohead, Ričards Eškrofts (Richard Ashcroft) no The Verve un virkne citu slavenu mākslinieku.

«The Private Press» satur hiphopa un triphopa elementus, semplu dažādību un daudzveidību, atskaņas no 80. un pat 50/60. gadu mūzikas. Īpaši varētu izcelt «Six Days», kur dzirdamā balss atgādina kādu agrāko gadu supergrupas grāvēju.

Foto: Publicitātes foto

Dj Shadow savā ziņā apliecina, ka deju mūzikas iespējas mūsdienās vēl nav izsmeltas, ka svarīgākais ir mākslinieka radošais potenciāls nevis iekļaušanās noteiktās stila robežās. Saturiskās asociācijas varētu veidoties ar Avalanches, kas līdzīgi izmanto plašu semplu arsenālu, taču muzikāli līdzības var sameklēt ar Deltron 3030 un Skota Herena Prefuse 73.

Izdošanas datums 04.06.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu