Mirah «C'Mon Miracle» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mira jeb īstajā vārdā Mirah Yom Tov Zeytlin savā ziņā ne ar ko īpaši neatšķiras no Noras Džonsas pareizās un pārdomātās mūzikas, protams, ja pārāk neiedziļinās, tomēr Miras jaunākais studijas veikums «C' Mon Miracle» emocionāli ir kā diena pret nakti ar slavenās kantri džeza dīvas pēdējo plati.

Mirah «C'Mon Miracle»

(K) 9/12

«C'Mon Miracle» ir mākslinieces trešais studijas albums, kas seko 2001. gadā iznākušajam «Advisory Comittee». Atšķirībā no iepriekšējās plates epohālā «Cold Cold Water», kura skanējums emocionālā ziņā varētu pat sacensties ar Bjorkas labākajiem darbiem, «C'Mon Miracle» ir daudz piezemētāks un liriskāks.

Plate sākas ar akustiskās ģitāras un stīgu pavadīto «Nobody Has To Say» un klausītājam, kas ar Miras daiļradi saskāries pirmoreiz, sniedz precīzu ieskatu dziedātājas skaņu un simbolu pasaulē. Turpinājumā politiskais «Jerusalem», ko Izraēlas kritikas dēļ neiekļāva «Hanukkah» mūzikas izlasē, ir Delgados raksturīgs akustiskā indie paraugs. Arī pārējos skaņdarbos Mira atgriežas pie savas etniskās identitātes problemātikas – «The Light» u.c. Ierakstā jūtama arī Miras aizraušanās ar latīņu folkmūzikas elementiem - «Don’t Die In Me» un īpaši «The Dogs of Buenos Aires», kas muzikāli atgādina kaut ko no Calexico daiļrades.

Mirah

Ierakstu producējis Old Time Relijun un The Microphones līderis Fils Elvrums (Phil Elverum), radot savdabīgas asociācijas ar The Microphones nedaudz psihedēlisko skaņu pasauli.

Ja jums tīk Mira, iesaku arī Laura Veirs, Jolie Holland un Julie Doiron.

Izdošanas datums 04.05.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu