The Long Blondes "Someone To Drive You Home" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šefīldas pilsētas muzikālās tradīcijas turpina lieliskais indīpopa kolektīvs The Long Blondes.

The Long Blondes "Someone To Drive You Home" (Rough Trade) 9/12

Tātad Šefīlda - pilsēta, kas dāvājusi mums 80. gadu romantiķus ABC, Thompson Twins un Human League, 90. gadu britpopa praviešus Pulp un The Longpigs, inteliģentās deju mūzikas māksliniekus Moloko un eksperimentālos elektroniķus Autechre, jaunās roka sensācijas Arctic Monkeys ... nu jā, arī Def Leppard.

The Long Blondes seko šai tradīcijai, aizgūstot daudz ko no Džārvisa Kokera (Pulp) disko mūzikas ietekmētās popmūzikas pasaules. Arī vizuāli šis divu dāmu un trīs jaunekļu ansamblis cenšas pieturēties pie 60. gadu popmūzikas estētikas. Līdzīgi kā kokteiļkleitiņu meitenes The Pipettes arī The Long Blondes pie savām muzikālajām ietekmēm min 60. gadu dīvas Dastiju Springfīldu, Shangri-las u.c. Paši viņi sevi dēvē par Šefīldas stilīgākajiem iedzīvotājiem. Varbūt arī...

Pirmo reizi izdzirdot solistes Keitas Džeksones (Kate Jackson) sirēnveidīgo balsi, var rasties asociācijas pat ar No Doubt blondīni Gvenu Stefani. Brīžiem ieskanas arī kaut kas no amerikāņu meiteņu indī grupas Sleater-Kinney un britpopa pionieru Elastica intonācijām. Starp citu, Keita vēl nesen strādājusi retro apģērbu veikalā par pārdevēju, visticamāk, ka meitenes stilīgie tērpi arī nākuši no veikala plauktiem.

The Long Blondes nevar īsti nosaukt ne par indī ne par popgrupu, drīzāk ansamblis mēģina balansēt kaut kur pa vidu, tiesa, kādā intervijā Keita izteikusi karstu vēlmi uzstāties slavenajā nedēļas raidījumā "Top Of The Pops" (tagad gan kādu laiku to vairs nerāda).

Albumā, manuprāt, ir divas izcili skaistas dziesmas, pirmkārt jau "Once And Never Again", kas muzikāli sasaucas ar "The Smiths" 80. gadu smalkajiem Džonija Marra ģitāras tamborējumiem, un Keitas dziedātais "19. You''re only 19 for God''s sake, Oh, you don''t need a boyfriend" ir perfekts pusaudžu manifests. Otrkārt - "Only Lovers Left Alive", kura pamatmotīvs tuvinās Franz Ferdinand postpanka ģitāras rifiem, taču piedziedājumā pārtop izcili melodiskā popdziesmā. Arī Sleater-Kinney un The Pipettes hibrīds - viens no singliem "Seperated By Motorways" ir teicams hits. Sabalansēts un pārdomāts ieraksts. Viena no simpātiskākajām gada debijām!

Izdošanas datums 06.11.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu