James Blake "James Blake" (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēl pirms gada 23 gadus vecais, tolaik mazpazīstamais Džeimss Bleiks (James Blake) savas elektroniskās mūzikas kompozīcijas sūtīja dažādām dabstepa (dubstep) izdevniecībām un radiostacijām. Šodien - 2011.gada februārī jaunekļa debijas albums ir viens no "karstākajiem" notikumiem mūzikā.

James Blake "James Blake"

(A&M)

9/12

Protams, daudziem Džeimsa Bleika vārds asociējas ar slaveno amerikāņu tenisistu (Ernests Gulbis, starp citu, divas reizes šo vīru kortā ir pieveicis), taču, kopš gada sākumā raidsabiedrības BBC ikgadējās aptaujas "Sound of 2011" 2. vietā kā viens no gada lielākajiem muzikālajiem atklājumiem izsēts mūziķis ar tādu pašu vārdu, šie atpazīstamības svaru kausi sākuši nosvērties jaunā londonieša Džeimsa Bleika pusē.

Bleiks dzimis mātes dizaineres un tēva mūziķa ģimenē un jau sešu gadu vecumā sācis spēlēt klavieres.

Jau pagājušogad jūsmoju par četru dziesmu instrumentālo EP "CMYK", kurā Bleiks bija spējis ar svaigu skatu ielūkoties, manuprāt, pēdējā laikā nedaudz monotoni skanošajā dabstepa mūzikā.

"The XX" kļuva par pirmajiem, kas slavēja Bleika talantu.

Šodien Bleiks atbild ar līdzīgiem komentāriem, uzsvērdams, ka "The XX viņa mūzikai palīdzēja sagatavot augsni".

Drīz Bleika mūziku labprāt sāka spēlēt lielās radiostacijas, līdz pagājušā gada rudenī ietekmīgais dīdžejs Zeins Lovs (Zane Lowe) nodēvēja Bleika "Limit to Your Love" par "karstāko dziesmu uz planētas". Tiesa, lielākie slavas lauri šās dziesmas panākumu sakarā pienākas oriģinālās dziesmas autorei - kanādiešu dziedātājai Leslijai Feistai.

Foto: Publicitātes foto

Jā, vietām Bleika dzīvais dziedājums, smalkās elektroniskās dekorācijas, paša samplētā balss pārliecina (īpaši skaists ir aktuālais "The Wilhelm Scream"), taču visa albuma garumā šāds "vokālais" koncepts nogurdina. Diemžēl arī dziesmu kompozicionālā uzbūve reizēm ir tikai cilpveida motīva atkārtošanās, kas pēc vairākkārtējas plates noklausīšanās sāk nedaudz apnikt.

Izdošanas datums - 07.02.2011.


Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu