Dwele "Some Kinda..."

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamēr 90. gadu jaunā soula jeb neosoula pionieris D'Angelo niekojas ar aizliegtām vielām, cieš aizdomīgās autokatastrofās un būtībā neko prātīgu nedara, ir izaugusi jauna šā žanra paaudze.

Dwele "Some Kinda..."  

(Virgin Records)

10/12

Blakus Maxwell, Erikai Badu (Erykah Badu), Musiq, Lindenam Deividam Holam (Lynden David Hall), Bilalam u.c. pie neosoula olimpa pirms diviem gadiem iemirdzējās jauns vārds - Dwele. Mākslinieka debijas plate "Subject" 2003. gadā guva arī komerciālus panākumus, pārdodot 250 000 kopiju.

Dwele, jeb īstajā vārdā Endvels Gārdners (Andwele Gardner) uzaudzis Detroitā, klausoties "Motown" soulmeņu Stīvija Vondera, Marvina Geja un džeza mūzikas plates. 10 gadu vecumā pie savām mājām tika noslepkavots viņa tēvs un Dwele sācis pievērsties mūzikas komponēšanai. Puiša demo ieraksts 1998. gadā "The Rize" guva ievērību, un viņš sāka sadarboties ar hiphopa grupu Slum Village dziesmā "Tainted" un reperi Bahamadia.

Jaunajā platē 28 gadus vecais mākslinieks sadarbojas ar vairākiem producentiem un dziesmu autoriem - Maiku Sitiju (Bilal, "Nappy Roots"), Džeju Dillu ("Slum Village", Common) un G-1 (R. Kelijs un Rafaels Zadiks).

Dwele "Some Kinda..."
Dwele "Some Kinda..." Foto: Publicitātes foto

Kopumā Dwele ir parūpējies, lai klausītājam nebūtu garlaicīgi, un radījis interesantu soula, džeza, r&b un hiphopa plati. Gaumīgi.

Izdošanas datums 04.10.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu