Nick Cave and The Bad Seeds "Abattoir Blues / The Lyre Of Orpheus" (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Austrālijas roka leģenda Niks Keivs ar grupu un Londonas gospeļu kori atgriežas ar dubultalbumu "Abattoir Blues / The Lyre Of Orpheus", kas pēc skaita ir jau 13. Keiva studijas ieraksts.

Nick Cave and The Bad Seeds "Abattoir Blues / The Lyre Of Orpheus"  

(Mute)

10/12

Šajā ierakstā Keivs mēģinājis izdabāt visiem saviem cienītājiem, pirmā albuma daļa „Abattoir Blues” ir anarhiska, agresīva un epohāla roka plate ar izteiksmīgu gospeļu kora pavadījumu, elektriskajām ērģelēm un pilnu grupas skaņu. Tā runā par mūsdienu pasauli, kas sajukusi prātā: "Everything''s dissolving, babe, according to plan / the sky is on fire, the dead are heaped across the land / I went to bed last night and my moral code got jammed..." („Abattoir Blues”)

Plate sākas ar saucošo un piesātināto “Get Ready For Love”, kurā fūzēta ģitāras tēma “ēdas” ar kora apokaliptisko dziedājumu un Keiva piesmakušo, tumšo balss tembru. Katrā ziņā enerģija, kas jūtama šajā ierakstā, manuprāt, pārspēj mākslinieka iepriekšējo veikumu “Nocturama”.

Savukārt otrs disks ir veltīts vieglākām balādēm, kaut gan arī šeit izlec dažas pirmajam albumam atbilstošākas dziesmas. „The Lyre Of Orpheus” gospel kora vokālie iestarpinājumi ir vēl izteiksmīgāki un jūtamāki, kas piešķir ierakstam zināmu pacilājošu, pat nedaudz reliģisku formas ziņā sajūtu. Tituldziesma par Orfeju ir savdabīga ironiska pasaka - "Look what I''ve made, cried Orpheus / and he plucked a gentle note / Eurydice''s eyes popped from their sockets / and her tongue burst through her throat...".

Nick Cave and The Bad Seeds "Abattoir Blues / The Lyre Of Orpheus"
Nick Cave and The Bad Seeds "Abattoir Blues / The Lyre Of Orpheus" Foto: Publicitātes foto

The Bad Seeds sastāvs uz šo ierakstu ir šāds:

Nick Cave

Mick Harvey

Thomas Wydler

Martyn Casey

Conway Savage

Jim Sclavunos

Warren Ellis

James Johnston

Izdošanas datums 20.09.2004.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu