Sons & Daughters "This Gift"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Bijušais britpopa pionieru Suede ģitārists Bernards Batlers (Bernard Butler) ir aizņemts vīrs.

Sons & Daughters "This Gift"

(Domino)

10/12

Pēc aiziešanas no Suede šis viens no 90. gadu spēcīgākajiem ģitāristiem mēģināja sākt solokarjeru, atceros - "People Move On" (1998) bija simpātisks debijas ieraksts. Pavisam nesen ar lielām cerībām sagaidīts The Tears ar "Here Come The Tears", kurā apvienojies oriģinālais Suede radošais tandēms Batlers/Andersons ... taču tā arī man nav palicis skaidrs, kāpēc The Tears, nevis Suede?

Kamēr paša Batlera solodarbība ir pēdējos gados nedaudz iestigusi, priekšplānā izvirzījies jauns Batlers - Batlers producents. Jau zināms, ka Batlers stāvējis klāt pie jaunās velsiešu zvaigznes Dafijas (Duffy) debijas albuma ieraksta (plati gaidām martā), taču pirmais viņa producētais šā gada ieraksts jau izdots - un tas ir skotu kvarteta Sons & Daughters jau trešais studijas darbs "This Gift".

Jau ar pimajām taktīm viena skaņas detaļa kļūst uzreiz skaidra - būdams izcils ģitārists, Bernards Batlers tiešām PROT labi ierakstīt ģitāras. Ievadošā "Gift Complex" (video) ģitāras tembrs, sulīgais skanējums ir albuma atslēga. Visas plates garumā gan akustiskās, gan elektriskās ģitāras skan teicami!

Ja runājam par pašiem skotiem, tad grupas sastāvā darbojas divas dāmas un divi vīri - Adele Betela (Adele Bethel), Ailida Lenona (Ailidh Lennon), Skots Petersons (Scott Paterson) un Deivids Gouvs (David Gow), kas bijis savulaik postfolka kolektīva Arab Strap dalībnieks.

Jaunais albums seko 2005. gada "The Repulsion Box" un stilistiski, manuprāt, ļoti līdzinās 2005. gada Šefīldas grupas The Long Blondes debijas albuma "Someone To Drive You Home" skanējumam. Līdzīgas ir gan abu grupu vokālistu balsis, proti, Adeles Betelas balss atgādina "blondīņu" NME stila ikonas Keitas Džeksones (Kate Jackson) dziedājumu. Arī muzikāli pāri visam pārklāts tāds kā 90. gadu britopa plīvurs, protams, Batlera nopelns.

Ja iepriekšējā CD apskata varoņi These New Puritans savaldzināja ar pirmo klausīšanās reizi, tiesa, diezgan ātri arī atklājās "puritāņu" debijas ieraksta vājie punkti, tad "Dēlu un meitu" plate ar katru jaunu reizi disku atskaņotājā tikai kļūst labāka un jaudīgāka. Cik tomēr svarīgs ir labs producents, kas noslīpē visus negludumus! Kā izrādās, ar Batleru strādāt nemaz neesot bijis tik viegli, kādā intervijā grupas dalībnieki atklājuši, ka Batlers esot bijis ļoti kritisks, sīkumains un prasīgs.

Plates divi enerģētiskie punkti, manuprāt, ir albuma vidū atrodamais titulskaņdarbs "This Gift" un aiz tā uzreiz sekojošais aktuālais singls "Darling" (audio). Ar "This Gift" ūjināšanu grupa demonstrē savas kantri mūzikas ietekmes, savukārt "Darling" pamatā klasisks bungu ritms (tāds kā Fila Kolinsa dziesmā "Two Hearts") un brīnišķīgs piedziedājums, kas iedziedāts divbalsīgi augstajā nošu reģistrā.

Par dziesmām - 9, par producenta darbu 11, kopā 10/12. Labi!

Izdošanas datums - 28.01.2007.

Video: Sons & Daughters "Gift Complex":

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu